Bertens meldt zich af voor Rosmalen

Kiki Bertens doet deze week niet mee aan het tennistoernooi in Rosmalen. De Nederlandse meldde zich maandag geblesseerd af, meldt de toernooiorganisatie. Bertens heeft een scheurtje in haar kuitspier, bleek uit een MRI-scan. Bertens moet enkele weken rust houden. Het is nog onduidelijk of ze op tijd fit is voor het grandslamtoernooi van Wimbledon, dat 27 juni begint.

Bertens liep die blessure vorige week op tijdens Roland Garros. De 24-jarige speelster uit Wateringen haalde de halve finales in Parijs. Daarin verloor ze van de Amerikaanse Serena Williams. Vooral de laatste twee partijen in het enkelspel, de kwartfinale tegen de Zwitserse Timea Bacsinszky en de halve eindstrijd tegen Williams, had Bertens zichtbaar last van haar kuit.

De afzegging van Bertens is na haar zegereeks in Frankrijk een grote tegenvaller voor de Ricoh Open. De Nederlandse, die op de wereldranglijst is gestegen naar de 27e plaats, gaat dinsdag wel naar Rosmalen toe. Daar geeft ze een persconferentie en ook zal ze iets doen met de tennisfans die haar in Rosmalen hadden gehoopt in actie te zien, zei toernooidirecteur Marcel Hunze maandag.