WK-voetbal 2014 in de nacht te zien

Het duurt nog wel even en het Nederlands elftal moet zich nog plaatsen voor het WK voetbal in 2014, maar de FIFA onthulde al het speelschema. Met tijden die niet gunstig zijn voor de thuisblijver. Gelet op het tijdsverschil met de verschillende Braziliaanse steden, zijn veel wedstrijden alleen 's avonds laat en 's nachts live te volgen in Europa. Het WK in het Zuid-Amerikaanse continent duurt van 12 juni tot en met 13 juli 2014. De opening heeft plaats in Sao Paulo en finale in Rio de Janeiro. De eerste wedstrijd is vanaf 22.00 uur te zien in Nederland, de eindstrijd begint om 21.00 uur in het vernieuwde Maracana-stadion. De deelnemende landen zullen veel en lang moeten reizen, want geen enkele ploeg speelt tweemaal achtereen op dezelfde lokatie. De aanvangstijden verschillen ook sterk van voorgaande WK's: 13.00 uur, 16.00, 17.00, 18.00. 19.00 en 21.00 uur. In veel Braziliaanse steden is het vijf uur vroeger; in Cuiaba en Manaus (midden in de Amazone) zelfs zes uur. Vanaf de kwartfinales worden de wedstrijden om zes uur en tien uur 's avonds lokale tijd afgewerkt. Dan is het dus in Nederland vijf uur later, wat kan inhouden dat Oranje pas om drie uur 's nachts aantreedt. Half november, na de oefenwedstrijd tegen Duitsland, reist Louis van Gaal andermaal af naar Rio, voor een inspectie van hotels en sportcomplexen. De bondscoach was onlangs al op verkenning voor twee dagen in Zuid-Amerika, maar dat was veel te kort voor een serieuze speurtocht.  

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. HoogstKoninklijk

    “De deelnemende landen zullen veel en lang moeten reizen, want geen enkele ploeg speelt tweemaal achtereen op dezelfde lokatie.”
    Dit klinkt als een economische afspraak. Hoogstwaarschijnlijk is een van de vliegtuigmaatschappijen daar een grote sponsor. Ik geloof echter niet dat het voetbal hierdoor beter wordt, waarvan je zou denken dat dat het oorspronkelijke doel zou moeten zijn.

  2. ShirtsofHolland

    op 6 december is de loting voor de groesfase van het WK in Brazilie. Alles over het tijdsverschil, temperatuur, begintijden wedstrijden lees je hier: http://shirtsofholland.com/blog/cat/wk-voetbal-2014-brazilie/post/tijdsverschil-brazilie-wk-2014/

Reacties niet toegestaan