Ronaldo boos: tiende op lijst grootverdieners

Cristiano Ronaldo stuurt aan op een breuk met Real Madrid. De 27-jarige Portugees heeft nog een contract tot medio 2015, maar wil al gedurende de winterstop weg naar een beter betalende club. Het al weken sluimerende conflict met de Spaanse kampioen draait puur om geld. Ronaldo staat op de tiende plaats van de grootverdieners en dat zint hem allerminst. Hij heeft Real Madrid laten weten absoluut de best betaalde voetballer ter wereld te willen zijn. Netto verdient Ronaldo in Spanje nu 7.98 miljoen pond (10 miljoen euro), de helft van Samuel Eto'0, de nummer een van de lijst. De sterspeler eist van zijn werkgever een directe verhoging tot 11,8 miljoen pond (14,84 miljoen euro), eveneens schoon. Real Madrid kan dat niet inwilligen, omdat over het salaris van de Portugees nu nog 24 procent belasting wordt afgedragen maar bij een nieuw contract onmiddellijk 52 procent. Daarnaast heeft de Madrileense club voor de helft de image-rechten van Ronaldo in bezit. Dat wil hij ook afkappen, omdat hij daardoor in feite zijn eigen salaris verdient in Spanje. Buiten het voetbal strijkt hij nog eens 13,45 miljoen pond (16,91 miljoen euro) op. Ongeveer eenzelfde bedrag pakt Real Madrid, dat in 2009 liefst 80 miljoen pond (93,9 miljoen euro) aan Manchester United betaalde voor de aanvaller. Ronaldo heeft al maanden contacten lopen met Chelsea, Manchester City en Paris Saint-Germain, die alle drie bereid zijn heel veel te willen investeren in de komst van Ronaldo. Het lijstje van grootverdieners volgens de Daily Mail (in Engelse ponden en netto): 1.Eto'o (Anzji) - 15,91 miljoen; 2. Ibrahimovic (Paris St.-Germain) 11,54 m; 3. Rooney (Manchester United) 10,98 m; 4. Toure (Manchester City) 10,34 m; 5. Aguero (Manchester United) 9,95 m; 6. Drogba (Shanghai) 9,55 m; 7. Torres (Chelsea) 8,6 m; 8. Conca (Guangzhou) 8, 4m; 9. Messi (Barcelona) 8,35 m; 10. Ronaldo 7,98 miljoen.        

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. catchit64

  Te stom om voor de duvel te dansen en wel een grote mond.
  Achterlijk volk die voetballers

 2. Niegol

  En zie daar de oplossing voor het Spaanse tekort.
  Smijt al die Diva voetballers met hun achterlijke salarissen het land uit, en de Euro is gered.
  Mag van mij trouwens Europawijd gedaan worden. Die honderden miljoenen die nu naar de bankrekeningen van voetballers gaan kunnen we beter aanwenden voor de Pompe-patienten

  • Heldoppantoffels

   Helemaal mee eens, zoveel geld voor van die verwaande kwalletjes. Volgens mij is dat geld op andere manieren veel beter te gebruiken!!

   (in antwoord op Niegol)

Reacties niet toegestaan