‘Mishandelingsaffaire slecht voor positie van ons land in IOC’

Dat Camiel Eurlings gerechtelijk is vervolgd wegens het zwaar lichamelijk letsel toebrengen aan zijn vriendin toen die iets anders wilde dan hij is niet goed voor de Nederlandse positie in het Internationaal Olympisch Comite. Zeker na alle affaires in de FIFA wil het IOC bestuurders die niet in een kwade reuk staan en dat staat Eurlings wel. De mishandelingsaffaire rond IOC-lid Camiel Eurlings verzwakt de positie van Nederland binnen het Internationaal Olympisch Comité. Dat zegt oud-tophockeyer Jacques Brinkman zaterdag in De Telegraaf.

Brinkman zegt dat ,,bestuurders van onbesproken gedrag moeten zijn, met volledige transparantie. Er moet nu een heldere verklaring komen. Stop met de doofpot. Eurlings en NOC*NSF-baas André Bolhuis zouden nu bij IOC-baas Thomas Bach op audiëntie moeten gaan en open kaart spelen."

Donderdag werd bekend dat Eurlings een schikking heeft getroffen met justitie in de langlopende zaak over mishandeling van zijn ex-vriendin. Hij heeft nu een strafblad. Volgens Brinkman staat dat op gespannen voet met de ethische codes van het IOC. Ook zou de affaire slecht zijn voor de kansen van de Olympische Zomerspelen van 2028 in Nerderland.

<>