'Super Sunday' op Europese voetbalvelden

Sport
door anp
zondag, 07 oktober 2012 om 8:45
welingelichtekringen header 1
BARCELONA (ANP) - Het is 'Super Sunday' op de Europese voetbalvelden. Zowel in Spanje als in Italië staat een immer beladen kraker op het programma, terwijl in Frankrijk de nummers 1 en 2 van de ranglijst het tegen elkaar opnemen. In de Belgische competitie gaan John van den Brom (Anderlecht) en Ron Jans (Standard Luik) met elkaar de strijd aan.
In Camp Nou staan zondagavond FC Barcelona en Real Madrid tegenover elkaar, al voor de derde 'Clásico' van dit seizoen. In augustus duelleerden de Spaanse grootmachten om de nationale Supercup. Barça won in Catalonië met 3-2, de 'Koninklijke' zegevierde in Madrid met 2-1 en pakte daardoor de eerste prijs van het seizoen. In de Primera Division is het verschil na zes wedstrijden echter al 8 punten in het voordeel van Barcelona.
Het San Siro-stadion is decor van de stadsderby tussen AC Milan, van Nigel de Jong en Urby Emanuelson, tegen Internazionale dat Wesley Sneijder mist. Olympique Marseille en Paris Saint-Germain strijden om de eerste plaats in Frankrijk. In Portugal staat de kraker tussen FC Porto en Sporting Portugal op het programma.
In Nederland staat de topper Twente - AZ op het programma.