KNVB: geen interlands meer in de Kuip

Het Nederlands elftal voetbalt voorlopig niet meer in de Kuip. Na de interland tegen Andorra ventileerde Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal van de KNVB, openlijk zijn ergernis over de faciliteiten van het verouderde stadion in Rotterdam-Zuid. ,,De Kuip heeft een schitterende historie, maar van sentiment alleen kun je niet leven'', aldus Van Oostveen tegen De Telegraaf. Bij de verdeling van de kwalificatie-wedstrijden had de KNVB al duidelijk rekening gehouden met de nadelen van de Kuip. Vijf van de zes duels werden toegewezen aan de Amsterdam Arena, slechts een (het niemendalletje tegen Andorra) mocht zich afspelen in Rotterdam. In het verleden werden interlands eerlijk over beide steden verspreid. ,,Die keuze hebben we noodgedwongen gemaakt. Wij kunnen er niets aan doen dat de Kuip al tientallen jaren niet meer met zijn tijd meegaat'', aldus Van Oostveen in De Telegraaf. De KNVB stoort zich vooral aan het gebrek aan comfort. ,,Fans en sponsors klagen en willen hier gewoon niet meer naar toe''. Bij regen zitten de supporters voor een groot gedeelte niet droog. Het verkrijgen van consumpties kost erg veel tijd en tijdens een drukke vrijdagavondspits is de Kuip nauwelijks bereikbaar. De voetbalbond heeft al tijden een voorkeur voor de overdekte stadions in Amsterdam en Arnhem. ,,Als andere stadions uitbreiden, streven ze het Feyenoord-stadion voorbij. FC Twente heeft heel concrete plannen en zou de plaats van de Kuip voor interlands wel eens kunnen overnemen'', aldus de conclusie van Van Oostveen, die al maanden pleit voor een compleet nieuw en modern stadion in Rotterdam-Zuid. Oud-Feyenoorder Willem van Hanegem snapt niets van de kritiek op de Kuip. ,,Wil Van Oostveen soms dat het Nederlands elftal voortaan in Carre gaat voetballen'', schampert hij voor VI-radio. ,,Een beetje regen is toch niet erg; dat hoort bij voetbal. Voor spelers is dat alleen maar fijn, want dan loopt de bal alleen maar sneller. Kennelijk heeft de KNVB alleen maar oog voor die mannen in driedelig kostuum''.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. FloatingSoulPeter

  Feyenoord is verleden tijd en binnenkort voltooid

 2. Jannie Ooms

  Wat mij betreft bouwt Feijenoord een prachtig nieuw stadion. Maar niet op kosten van de gemeenschap. Of lees ik in een droomwereld?

  • FloatingSoulPeter

   Het GelredomeDroom-drama kennen we onderhand.
   Op kosten van de gemeente.
   Grote sommen subsidie en dan nog een gratis stadion.
   Sparta ook.
   Maar Feyenoord moet van de aardbobem verdwenen.

   De eerste klub van Nederland die alles won in 1 jaar moet sowieso verdwijnen.
   Alles naar Amsterdam.

   Enschede. Hahaha.
   De KNVB is natuurlijk anti Feyenoord.
   Natuurlijk, de successen in Eindhoven en Amsterdam zijn iets ruimer, maar nooit de allereerste met de mooiste titel uit een tijd dat er nog echt gevoetbald werd en niet alleen voor het geld.

   Nu spelen ze alleen nog maar voor het geld.

   Ik dacht dat de kuip aangepast was ?
   Dat stadion in Amsterdam staat er ook alweer een tijdje na de nodige startproblemen.

   Feyenoord heeft nog altijd 2 konkurrenten in eigen stad.
   Ook een beetje krom.
   Toch zie ik Feyenoord als eerste verdwijnen.
   Niks volksklub. In de KNVB zitten nu 1maal Amsterdammers.

   (in antwoord op Jannie Ooms)
 3. Bert Hilhorst

  Feyenoord kan best nog wel 50 jaar met dit stadion voort.
  Je moet er alleen wedstrijden spelen wanneer het lekker weer is en de catering halal is, dan komen er echt wel Amsterdammers.

Reacties niet toegestaan