Verstappen start achteraan in Monaco

MONACO (ANP) - Max Verstappen staat zondagmiddag voor een nagenoeg onmogelijke opdracht. Vanaf de laatste plaats moet de Nederlandse coureur zich naar voren zien te werken in de Grote Prijs van Monaco, waar inhalen in de smalle en bochtige straten heel lastig is. Verstappen beschadigde zijn Red Bull tijdens de laatste vrije training en miste daardoor de kwalificatie.

Zijn Australische teamgenoot Daniel Ricciardo vertrekt vanaf poleposition. De Red Bulls domineren al het hele weekeinde op het stratencircuit van Monaco, waar hun gebrek aan topsnelheid ten opzichte van Mercedes en Ferrari minder zwaar weegt dan de kracht van de bolide in de bochten. Ricciardo, die tot nu toe in iedere sessie als eerste eindigde, wil zijn tweede 'pole' in Monaco bekronen met de zege. Verstappen moet vooral hopen op een goede start en een chaotische race om punten te kunnen pakken in zijn woonplaats. Vorig jaar eindigde hij als vijfde, in 2015 en 2016 crashte hij.

Ricciardo heeft Sebastian Vettel (Ferrari) naast zich staan op de voorste startrij. Regerend wereldkampioen en WK-leider Lewis Hamilton vertrekt vanaf de derde plek.