Bertens als nummer 4 naar Parijs

Tennisster Kiki Bertens gaat als nummer 4 van de wereld naar Parijs. Ze begint daar komende week als een van de favorieten voor de eindzege aan Roland Garros. De 27-jarige Westlandse bereikte afgelopen week weliswaar de halve finales in Rome, waar ze een jaar eerder al in de eerste ronde was gestrand, maar het leverde haar op de mondiale ranglijst geen terreinwinst op. Bertens passeerde weliswaar Angelique Kerber, maar ze werd zelf ook voorbij gestoken door Karolina Pliskova die oprukte van de zevende naar de tweede plaats.

De 27-jarige Tsjechische schreef het toernooi in Rome op haar naam en heeft nu alleen Naomi Osaka nog voor zich staan op de wereldranglijst. De Japanse moest zich in Rome vanwege een handblessure afmelden voor haar partij tegen Bertens in de kwartfinales. De pupil van coach Raemon Sluiter, onlangs winnares van het grote graveltoernooi in Madrid, verloor in de halve finales van Johanna Konta. Simona Halep staat ook nog voor Bertens op de mondiale ranking.

Bertens bereikte vorig jaar de derde ronde in Parijs. Ze verloor daarin van Kerber. In 2016 leverde de Westlandse haar beste prestatie op een grandslamtoernooi. Ze haalde toen op Roland Garros de halve finales.