Barty naar tweede plek, Bertens blijft vierde

De Australische tennisster Ashleigh Barty is door haar titel op Roland Garros gestegen naar de tweede plek op de wereldranglijst. Kiki Bertens is ondanks haar vroege uitschakeling op dat grandslamtoernooi op de vierde plaats blijven staan. Bertens, die vorig jaar de derde ronde haalde, gaf dit jaar in de tweede ronde op wegens ziekte.

De 23-jarige Barty begon als de nummer 8 van de wereld aan Roland Garros. In de finale was ze met 6-1 6-3 duidelijk te sterk voor Marketa Vondrousova uit Tsjechië, die 22 plekken is gestegen en nu 16e staat. Ook de Amerikaanse Amanda Anisimova, die de halve finales haalde in Parijs, boekte veel terreinwinst. Ze steeg 25 plaatsen en is nu de mondiale nummer 26. De Roemeense Simona Halep, die haar titel niet wist te verdedigen, zakte naar plaats 8. De Japanse Naomi Osaka blijft de nummer 1 op de ranglijst.

In de top bij de mannen zijn er geen verschuivingen. Lijstaanvoerder Novak Djokovic vergrootte zelfs zijn voorsprong op Rafael Nadal, die op Roland Garros zijn twaalfde titel veroverde. Robin Haase bleef op de 67e positie staan.