‘Nederland had Spelen zeker gekregen’

Nederland had de Olympische Spelen in 2028 zeker gekregen. Dat zegt IOC-erelid Hein Verbruggen in het AD. Hij betreurt dat het nieuwe kabinet de steun voor het binnenhalen van de Spelen heeft ingetrokken ,,Nederland had in ieder geval een heel grote kans gehad. De crisis duurt nog voort en uit Europa zullen zich niet zo veel steden kandidaat stellen. Het IOC was blij met ons geweest'', aldus Verbruggen in het AD. Volgens hem is het echter nog niet te laat, want in 2019 zou Nederland zich officieel kandidaat moeten stellen, en in 2021 kiest het IOC pas de stad voor 2028. Maar er gaat wel kostbare tijd verloren, vindt Verbruggen.

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Hans_Vermeulen

  Natuurlijk, wij zijn gekke Henkie. Dat weet heel Europa. Wij burgers draaien op voor het geklooi van witte borden criminelen, zowel publiek als privaat. Dus waarom wij geen OS willen organiseren gaat mijn pet te boven.Valt toch veel geld te verdienen voor hun en alle tekorten betalen wij toch wel. Er zal niet veranderen in het succesvolle business model. Dus voor 2019 zal Nederland zich kandidaat stellen voor de OS.

 2. grasspriet

  Steeds op een andere plek OS houden is ronduit belachelijk.
  Overal wordt jaren gewerkt aan dure stadions en tijdens de spelletjes wordt het dagelijkse leven compleet ontwricht in het betreffende gebied.
  Het kost de burgers klauwen met geld en als ze klaar zijn met spelletjes spelen staan de peperdure stadions te verpieteren.

  De OS komen uit Griekenland en horen daar en nergens anders.
  Kun je daar, met elkaar, als je zonodig wilt, mooie complexen bouwen en onderhouden tot de volgende ronde.
  Complete geldvernietiging om het overal te doen.

 3. Jannie Ooms

  Het is je reinste idioterie om de Spelen naar Nederland te halen. Ten eerste lever je je land uit aan de bazen van het IOC, dat de meest krankzinnige eisen stelt en nog gehonoreerd ziet ook.
  En, last but not least, het kostenplaatje.
  Let wel, de Spelen worden georganiseerd op kosten van alle burgers, niet alleen op kosten van de minderheid die zo geïnteresseerd is in sport op de TV.
  En dat in een tijd dat Unicef moet bedelen om 2 euro per kind om vaccinaties te kunnen betalen. Trots wordt vermeld dat er al meer dan 200000 mensen hebben gedoneerd. Dat is dan vier ton. Waarmee 200000 kinderen zouden kunnen worden geholpen. Vier ton? Waar hebben we het over. Dit is een zaak voor de overheid. Nu de kosten van de Spelen wegvallen, kan de schatkist het zich best veroorloven om ineens een miljoen storten. Want vier ton, ach dat verdient de directeur van de Gemeentereiniging al.

Reacties niet toegestaan