Ronaldo sprint bijna even snel als Usain Bolt

De Portugese topvoetballer Cristiano Ronaldo heeft een indrukwekkende sprint in huis. Dit weekend liet de speler van Real Madrid zien bijna te kunnen tippen aan de snelheid van meervoudig Olympisch kampioen Usain Bolt. In de stadsderby tegen Atlético Madrid legde Ronaldo 96 meter af in 10 seconden met een gemiddelde snelheid van 33,5 kilometer per uur. Ter vergelijking: de Jamaicaan Usain Bolt liep het wereldrecord van 9,58 seconden op de 100 meter tegen 34,4 kilometer per uur. Ronaldo trok de sprint een kwartier voor tijd bij een 2–0-voorsprong. Hij eiste de bal op en schoot op de paal. Christophe Delecluse, hoogleraar Bewegingswetenschappen aan de KU Leuven die vorig jaar een analyse van de 100 meter van Bolt maakte op de Memorial Van Damme, reageert op de prestatie: 'Mij verwondert het niet. We wisten al dat Ronaldo het lichaam van een atleet heeft en dat hij enorm snel is'. Ook is de hoogleraar niet verbaasd over het feit dat hij deze snelle tijd na 75 minuten speeltijd neer wist te zetten. 'Sprinten doe je niet op zuurstof, maar op energiebronnen die constant opnieuw worden aangemaakt. Zolang Ronaldo een minuutje tijd heeft te recupereren, kan hij verschillende keren na elkaar zo'n sprint trekken.' Ronaldo had het volgens Delecluse ook ver kunnen schoppen in de atletiek. 'Op een atletiekbaan word je, veel sterker dan op een grasveld, nog eens extra vooruit geduwd door de kracht die je zelf zet.' Ronaldo kan dus nog sneller.

Bron(nen):   De Standaard      

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Heldoppantoffels

  Nu nog een sympathiek karakter voor de man! 😛

 2. Marcel Kouwenberg

  Aan de redactie,als je mijn commentaar weghaalt verbeter dan ook je fouten in dit verhaal.
  100 meter in 10sec is 36km/pu,sukkels!!!

 3. Taurus4405

  Het WR op de 100m atletiek mannen staat op 9,572s. Dat komt overeen met een gemiddelde snelheid van 37,61km/u. Ronaldo liep 96m in 10s. Dat komt overeen met een gemiddelde snelheid van 34,56km/u. Bolt liep dus 1,088 maal zo snel. Het verschil tussen het WR 100m atletiek mannen en 100m atletiek vrouwen is een factor 1,096. Nog even doortrainen Ronaldo.

 4. Thibaud

  Feiten in dit artikel trekken op geen klote!
  Bolt liep op de wereldkamioenschappen in Berlijn 2009 een WR op de 100m in 9,58s!
  Dit komt overeen met een gemiddelde snelheid van 37,58 km/u, pas dit aan!!

 5. jxhxbcv

  ronaldo is sneller dan usain bolt ronaldo heet 100% snelheid usain bol 98%

 6. gfgfn

  usain bolt is heel wat sneller

 7. tijdelijk

  Wat een onzin.
  Usain Bolt start vanuit een complete stilstand.. Nogal een significant verschil voor je gemiddelde snelheid… Bovendien is 3km per uur een enorm verschil voor een sprinter.. Het verschil tussen de 1ste en de laatste plek…

 8. Eren Ay

  dat kan nie usain bolt is veel sneller dan ronaldo

 9. Eren Ay

  oke laat is een race tussen ronaldo en usain bolt zien !!! We zullen zien wie sneller is

 10. Eren Ay

  En vtrouwens ik denk dat usain bolt oud word

Reacties niet toegestaan