Fer koopt en verkoopt springpaard

Leroy Fer, middenvelder van FC Twente, heeft een springpaard gekocht voor zijn vriendin maar nog dezelfde dag moeten doorverkopen. Samen met medespelers als Denny Landzaat en Edson Braafheid bezocht Fer de veiling Expo Talent Sale in Enschede. 'Mijn vriendin is helemaal gek van paarden'. Fer bood mee op de 4-jarige donkerbruine ruin Django. 'Django was gewoon een heel mooi paard; dus dit moest ik wel doen', aldus de uitleg van de 22-jarige voetballer op de site www.hippischtwente.nl. Voor een bedrag van 28.000 euro werd Fer eigenaar van het gewilde springpaard. Na zijn koop realiseerde Fer zich dat hij thuis geen ruimte heeft voor de aanwinst. 'Ik woon in een appartement. Ik heb dus helemaal geen plaats voor een paard. Maar ik was wel serieus hoor'. Na overleg met Jeroen Dubbeldam, olympisch kampioen uit Weerselo en mede-organisator van de veiling, besloot Fer het paard door te verkopen aan Willem Grever, die voor een klant lang had meegeboden op Django. Dubbeldam beloofde de speler van FC Twente op zoek te gaan naar een passend paard voor zijn vriendin. 'En dan krijgt hij van ons een plaats bij ons in de stal', zegde Dubbeldam tevens toe.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vogelbeest

  Voetballer worden… Vooropleiding niet vereist.

 2. janneke123

  En wéér een bewijs dat een voetballer echt een dom ras is.
  Het gemiddelde paard is waarschijnlijk slimmer…

 3. catchit64

  Wat een ontzettende pannekoek is die man.
  Het overgrote deel van Nederland met een paard heeft dat dier ergens op een manege of privestal staan. Er zijn honderden mensen met een paard die zelf op een appartement wonen. Het verhaal is ook een beetje ongeoofwaardig want iemand als Jeroen Dubbeldam zou meteen met de bovengenoemde oplossing komen.

  Conclusie: lulverhaal!

 4. Janneke Kimstra

  Waarom moet hij een stalplaats krijgen? Laat ‘m daar lekker flink voor betalen. Als ie zonder er over te denken 28.000 euro kan uitgeven aan een paard kan hij de stallingskosten ook wel betalen…

Reacties niet toegestaan