Kaapverdië: de trainer heeft een baan ernaast, grasvelden zijn er niet

Sport
maandag, 28 januari 2013 om 7:53
welingelichtekringen header 1
Het is een van de kwartfinalisten van de Afrikacup en alle (merendeels behoorlijk arme) inwoners vieren feest. Veel zijn dat er niet: het inwonertal van Kaapverdië ligt onder het miljoen. Voetbal is een volksport, maar erg goed zijn ze er niet in; de helden van Kaapverdië spelen in Nederland in de Eerste Divisie. De trainer is het grootste deel van het jaar geen trainer, maar verkeersleider op het vliegveld. En groene velden zijn er ook niet: te droog. Maar Kaapverdië zit in de kwartfinale en dat wordt gevierd De Kaapverdianen, met Spartaan Toni Varela in de basis en Guy Ramos (RKC Waalwijk) en Josimar Lima (FC Dordrecht) op de bank, kwamen na ruim een half uur op 0-1 kwam na een eigen doelpunt van aanvoerder Nando. In de slotfase wist Kaapverdië echter het vooraf onmogelijke te presteren door de wedstrijd te kantelen. Tien minuten voor tijd kopte Fernando Varela de gelijkmaker in. Invaller Héldon Ramos van RKC werd de held van het land door in de blessuretijd de 2-1 te maken na een blunder van Angola-doelman Lamá.