Koeman ergert zich aan steun Depay voor gewelddadige drugscrimineel Promes: “Zou het zelf niet doen”

Sport
dinsdag, 19 maart 2024 om 10:55
koeman een geweldige avond1567805076
Ronald Koeman spreekt zich uit over de steun die Memphis Depay (30) regelmatig op zijn sociale media-kanalen uitspreekt voor zijn vriend Quincy Promes (32). Hij vindt het 'niet handig' wat de aanvaller van Atlético Madrid doet en adviseert hem ermee te stoppen.
Depay en de voor drugssmokkel en zware geweldpleging veroordeelde Promes zijn goed bevriend. "Ik zou het zelf niet doen", zegt de bondscoach van het Nederlands elftal op een persconferentie voor de komende oefenduels met Schotland en Duitsland. "Maar ik heb er zelf nog niet met hem over gesproken."
"Nigel de Jong (directeur topvoetbal van de KNVB, red.) heeft dat wel gedaan", legt Koeman uit. "Je kan het soms voor jezelf wat makkelijker maker. Het roept altijd aversie op en kritiek. Als je dat kan weghouden, moet je dat weghouden. Ik snap wel dat het zijn vriend is, maar dit is een delicate kwestie."
Vijftigvoudig Oranje-international Promes zit op dit moment gevangen in Dubai, in afwachting van mogelijke uitlevering aan Nederland. De spits van Spartak Moskou werd vorige maand in Nederland bij verstek veroordeeld voor zes jaar cel vanwege de smokkel van ruim 1350 kilo cocaïne via de haven van Antwerpen. Vorig jaar kreeg hij al anderhalf jaar gevangenisstraf opgelegd wegens het neersteken van zijn neef op een familiefeest.