'Manchester United klaagt Ronaldo aan wegens contractbreuk'

Sport
vrijdag, 18 november 2022 om 15:23
anp 455659270 1

Voetbalclub Manchester United klaagt sterspeler Cristiano Ronaldo aan wegens contractbreuk. De club reageert daarmee op een recent interview, waarin de 37-jarige voetballer stelde 'verraden' te zijn door de club en zijn bestuurders. Dat schrijft de Britse krant The Guardian.
Het is zeldzaam dat een conflict tussen een sportclub en een speler zo hoog oploopt. Maar met de zaak zijn dan ook grote financiële belangen gemoeid. De Portugese voetballer verdient omgerekend zo'n €575.000 per week bij Manchester United.
The Times schrijft dat Ronaldo niet langer welkom is op United's Carrington trainingsveld na zijn controversiële interview met Piers Morgan. De club wil het liefst zijn contract verscheuren, en heeft advocaten aangesteld om een zaak aan te spannen wegens contractbreuk.
De leidinggevenden van United willen de 37-jarige zo snel mogelijk uit de club hebben en dat geldt ook voor Erik ten Hag, de manager, die woedend is over Ronaldo's brute aanval op hem en de hiërarchie van de club deze week.