Michelle Obama en Meghan Markle hielpen tennisster Naomi Osaka voor depressie

Sport
vrijdag, 09 juli 2021 om 16:51
anp 431993682
Tijdens de French Open, een van de belangrijkste tennistoernooien ter wereld, kon mega-ster Naomi Osaka de spanning psychisch niet meer aan. Ze was daardoor ook niet meer instaat om aan de verplichte contacten met de pers te voldoen. Hierop besliste Osaka zelf om uit het toernooi te stappen voor de tweede ronde. Haar acties waren vooral bedoeld om de mentale gezondheid van tennisspelers aan te kaarten, maar de negatieve mediastorm die er rond ontstaan was, had ze niet bedoeld. In een verklaring op sociale media gaf Osaka aan een poosje niet te spelen om aan zichzelf en haar mentale gezondheid te werken.
In die moeilijke periode, schrijft ze in Time, had ze steun aan twee andere vrouwen die regelmatig gemangeld worden door de pers: Michelle Obama en Mega Markle.
"Ik wil iedereen bedanken die me heeft gesteund. Het zijn er te veel om op te noemen, maar ik wil beginnen met mijn familie en vrienden, die geweldig zijn geweest. Er is niets belangrijker. Ik wil ook degenen in de publieke belangstelling bedanken die me hebben gesteund, aangemoedigd en geholpen. Michelle Obama , Michael Phelps , Steph Curry , Novak Djokovic, Meghan Markle, om er maar een paar te noemen." Ze voegde eraan toe: "Michael Phelps (die na een recordaantal gouden Olympische medailles zelf psychisch in de knoop raakte/gd) vertelde me dat ik door te spreken misschien een leven heb gered. Als dat waar is, dan was het het allemaal waard."