'Oud-topzwemmer Thorpe komt uit de kast'

Sport
door anp
zaterdag, 12 juli 2014 om 17:54
oud topzwemmer thorpe komt uit de kast1405180572
Ian Thorpe vertelt zondag in een televisie-interview dat hij homoseksueel is. Dat meldt News Corp zaterdag. Het interview is te zien op Channel 10.
De oud-topzwemmer maakt daarmee een einde aan vele speculaties over zijn geaardheid. Thorpe, winnaar van vijf olympische titels, kwam de laatste tijd vaak negatief in het nieuws. De Australiër zat in een kliniek waar hij vocht tegen zijn depressie en alcoholverslaving. Thorpe, die in 2006 zijn loopbaan beëindigde, maakte in 2011 zijn rentree in de hoop zich te plaatsen voor de Spelen van 2012. Dat lukte echter niet. Enkele maanden terug werd hij nog in verwarde toestand van de straat gehaald.
In het televisie-interview geeft Thorpe zondag openheid van zaken. Australische media melden dat zijn coming-out een belangrijk deel van de uitzending in beslag neemt.
In 2014 kwamen meerdere (oud)-topsporters uit de kast. Michael Sam is de eerste openlijk homoseksuele American Footballspeler die in de NFL actief is. Ook de Duitse oud-voetballer Thomas Hitzlsperger beleefde zijn coming-out.