Oud-wielrenner Rebellin (51) overleden na aanrijding met truck

Sport
door anp
woensdag, 30 november 2022 om 16:32
oud wielrenner rebellin 51 overleden na aanrijding met truck1669823063
Oud-wielrenner Davide Rebellin is overleden na een aanrijding met een vrachtwagen. De Italiaan beëindigde een maand geleden op 51-jarige leeftijd officieel zijn lange wielercarrière na de Giro del Veneto. Zijn laatste ploeg Work Service Cycling heeft het overlijden van de wielrenner bevestigd.
Volgens Italiaanse media werd Rebellin in het stadje Montebello Vicentino in de buurt van Vicenza van de weg gereden door een vrachtwagen, die daarna doorreed. Rebellin was op slag dood.
De Italiaan maakte al sinds de jaren 90 deel uit van het profpeloton. Rebellin bouwde een flinke erelijst op, met name in eendagskoersen. Zo won hij drie keer de Waalse Pijl, de Clásica San Sebastián en in 2004 schreef hij zowel de Amstel Gold Race als Luik-Bastenaken-Luik op zijn naam. Op de Olympische Spelen van Beijing 2008 pakte Rebellin zilver in de wegwedstrijd, maar hij moest die medaille inleveren nadat hij was betrapt op gebruik van de epovariant cera.
Rebellin maakte na een schorsing in 2011 zijn rentree in het peloton, maar grote koersen won hij niet meer. De Italiaan reed daarna nog vele jaren voor continentale ploegen. In totaal was hij 31 jaar actief als profwielrenner.