Schokkende beelden: Meisje (14) geschopt en geslagen door vader en coach op tennisbaan

Sport
woensdag, 02 november 2022 om 10:16
anp 303925525
Een jonge tennisster wordt meermaals in het gezicht geslagen en geschopt terwijl ze op de grond ligt op een tennisbaan in Belgrado. Haar Chinese vader, die tevens haar coach is, is inmiddels opgepakt wegens huiselijk geweld.
De gewelddadige man is zich van geen kwaad bewust. Zijn dochter deed volgens hem niet genoeg haar best en had geweigerd door te trainen. “Het was niet mijn bedoeling om haar pijn te doen. Maar ik handelde wel correct, zo’n aanpak is in China toegelaten”, aldus de vader.
De Kroatische acteur Igor Juric zette het filmpje enkele dagen geleden op Twitter. Bekende tennissers spraken vervolgens hun afschuw uit over de beelden. Voormalig nummer één bij de vrouwen Victoria Azarenka geeft de filmers ook een veeg uit de pan: “Hoe kan iemand zo lang blijven filmen zonder in te grijpen? Een absolute schande is dat, maar het gebeurt constant. Neem toch eens je verantwoordelijkheid.”
Patrick Mouratoglou, de ex-coach van Serena Williams en Simona Halep, zegt: “Dit is onaanvaardbaar. We moeten elke vorm van kindermishandeling uitroeien, zowel fysiek als psychisch. Alle sectoren van onze maatschappij worden ermee geconfronteerd, niet alleen tennis. Laten we samen nadenken hoe we hiertegen een vuist kunnen maken.” Drievoudig Grand Slamwinnaar Stanislas Wawrinka vond de beelden 'vreselijk'.
Dit zijn de trieste beelden: