Trainer Piet Buter: 'Ik heb Vera Pauw NIET verkracht'

Sport
door Gerard Driehuiszaterdag, 02 juli 2022 om 15:48
collage 26
Piet Buter, voormalig bondscoach van de Oranjevrouwen, vermoedt dat hij de man is die door Vera Pauw beschuldigd wordt van verkrachting. Hij erkent in gesprek met het AD dat hij in de jaren tachtig korte tijd een affaire had met de veertien jaar jongere Pauw, maar ontkent met klem dat er sprake is geweest van verkrachting.
"Dit komt voor mij en mijn gezin als een donderslag bij heldere hemel", aldus de 73-jarige Buter, die van 1987 tot 1989 bondscoach van de Oranjevrouwen was. Later was hij werkzaam als trainer bij onder meer FC Emmen en als technisch directeur bij FC Utrecht en Telstar.
De 59-jarige Pauw, die van 1983 tot en met 1998 in Oranje speelde, vertelde vrijdag in NRC dat ze in oktober 1986 verkracht is door een hoge functionaris in het Nederlandse voetbal, zonder een naam te noemen. Via het AD komt de naam van Buter nu alsnog naar voren, al herkent hij zich dus niet in de beschuldigingen van Pauw.
"Als ik iemand pijn heb gedaan, dan spijt me dat enorm. Maar wat ik nu allemaal hoor... Dit kán gewoon niet waar zijn. Zo zit ik niet in elkaar. Dat weet mijn gezin, dat weten mijn vrienden en kennissen. Ik ben echt totaal verbijsterd", aldus Buter.