Van de Zandschulp naar tweede ronde tennistoernooi München

Sport
door anp
dinsdag, 16 april 2024 om 18:19
anp160424205 1
MÜNCHEN (ANP) - Tennisser Botic van de Zandschulp heeft met de nodige moeite de tweede ronde van het ATP-toernooi van München bereikt. De Nederlandse nummer 89 van de wereldranglijst versloeg in drie sets de Russische qualifier Ivan Gachov: 6-4 2-6 6-3.
Van de Zandschulp, vorig jaar finalist in München, begon nog goed tegen de nummer 280 van de wereldranglijst. Op 5-4 in de eerste set kreeg hij setpoints op de service van de Rus en sloeg op het tweede toe. Hij verloor daarna echter meteen zijn opslagbeurt in de tweede set en nadat hij de service van Gachov had gewonnen, meteen nog een keer. De Rus hield daarna zijn opslag wel en brak Van de Zandschulp nog een keer om met 6-2 de tweede set te pakken.
Ook in de derde set leverde Van de Zandschulp meteen zijn opslag in. In de lange tweede game kreeg hij vier kansen om de stand weer gelijk te trekken, maar de Rus won zijn game alsnog. De Nederlander brak daarna terug. Op 3-3 werkte hij drie breakpoints weg om alsnog de game te pakken en hij won vervolgens ook de opslagbeurt van Gachov. Na 2 uur en 42 minuten benutte Van de Zandschulp zijn eerste matchpoint.