We zijn nog (steeds) niet van Raymond van Barneveld af: Barney in vorm richting WK

Sport
door Désirée du Royzaterdag, 19 november 2022 om 14:17
welingelichtekringen header 1
De 55-jarige darter Raymond van Barneveld mikt de pijltjes weer als vanouds in de dubbels en versloeg zodoende nummer een van de wereld Gerwyn Price op de Grand Slam of Darts. De finale van het toernooi dat hij in 2012 won, lonkt.
Voor de kleinkinderenBarney is back en dus heeft de misère, depressie en zelfwalging plaatsgemaakt voor euforie en hernieuwd vertrouwen in eigen kunnen. Toch blijft de voormalige postbode uit Den Haag, die in 2019 met veel bombarie afscheid nam en de biografie Game over uitbracht, bescheiden. Hij vertelt in een emotioneel interview na de winstpartij dat hij niet speelt voor zichzelf, maar het allemaal doet voor zijn kleinkinderen en zijn fans.
“Ik kwam 8-3 achter. Daarna heb ik leg voor leg gespeeld en dacht ik alleen maar aan mijn kleinkinderen. Ze zitten te kijken, dat weet ik. Ze mochten langer opblijven. En ik dacht gewoon ‘ik ga niet opgeven, voor hen’. Hoe mooi is het om opa te zien winnen. Bij 8-3 achter dacht ik wel even dat ik klaar was. Maar ik denk dat ik best wel aardig heb staan darten vanavond”, legt Barney uit.
Wegcijferen“Winnen van de nummer 1 van de wereld over 31 legs, dat is gewoon heel bijzonder. Dat komt alleen maar omdat mensen in mij zijn blijven geloven. Zij werken kei- en keihard om mij terug te krijgen op het hoogste podium. Dankzij al die talloze berichtjes heb ik zo’n motivatie”, aldus de levende legende. De man cijfert zich weg voor zijn omgeving. “Ik speel niet voor Raymond van Barneveld he, maar voor al die mensen die mij steunen in Nederland. Daar heb ik het altijd voor gedaan en nu ook nog.”
De darter ziet het WK Darts dat vanaf 15 december weer in Engeland wordt gehouden met alle vertrouwen tegemoet: “Ik hoor waarschijnlijk bij de vijf beste spelers ooit met Phil Taylor, Michael van Gerwen, Eric Bristow en John Lowe en iedereen weet dat ik dit kan.”