9 redenen om Apple te haten (om aan te vullen)

Philip Elmer-DeWitt van Fortune is een lijst begonnen met redenen om Apple te haten. En ook hij roept lezers op om de lijst compleet te maken  
 • Apple is arrogant. 
 • Apple is gesloten.
 • Apple wil volledige dominantie. Weet je nog wat er gebeurde met Adobe Flash?
 • Apple is inhalig. Er staat $144.7 miljard op de bank
 • Apple is veel te duur
 • Apple werkt lang niet altijd perfect. Kijk alleen maar naar de Maps app.
 • Apple is the lieveling van Wall Street. $705 per aandeel?
 • Apple is Wall Street's goat. Mr. Market has spoken.
 • Apple heeft zijn magie verloren.We noemen zijn naam: Tim Cook.
 • Apple is gedoemd. R.I.P. Steve Jobs.

Bron(nen):   Fortune      

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  10) Apple innoveert niet, concurrentie wel.

 2. André Somers

  Als je nu een hekel hebt en Apple (en dat mag natuurlijk), dan koop je hun producten toch gewoon niet? Wat is nu het idee van het opstellen van lijstjes waarom je een hekel hebt aan deze fabrikant? Vanwaar toch die enorme emotionele respons? Andersom begrijp ik het net zo min trouwens.

  • John

   Ja, maar kopen is juist emotie.
   Zo was het met auto’s zo is het met de nieuwe hebbedingetjes. Iedereen doet maar hoor, ik kijk buiten om me heen en staar niet op een schermpje.

   (in antwoord op André Somers)
 3. RhodBerth

  Dat zijn geen redenen om Apple te haten. Dat zijn redenen om Android te nemen.
  Apple is gewoon een goed en slim bedrijf dat het heel goed doet.

  Er is maar 1 reden om Apple te haten, en dat zijn de Apple fans die denken het beste product te hebben wat alles kan, alles uitgevonden heeft, alles goed doet en perfect is.

  Bibber….apple fanboys….

  En het leukste is dat ze meestal niet meer met hun telefoon doen dan bellen en whatsappen, en 2 of 3 appjes af en toe gebruiken 😀

  Apple: the average man’s smartphone

  • AT

   Inderdaad, van fanatieke Apple adepten die een technologisch product tot lifestyle verheffen ga ik het merk eerder haten dan de mentaliteit van het bedrijf zelf.

   (in antwoord op RhodBerth)
 4. KOKUSMAKREEL

  Vroeger reed iedereen in een opel kadett, nu heeft iedereen een iphone!

 5. AT

  Ongeveer alle dingen die in de lijst staan gelden voor heel veel grote merken. Werken Shell, Nike, Microsoft en Prada volgens open-source, zijn ze goedkoop, proberen ze niet de markt te domineren en werken ze op basis van correcte productie? Waarom specifiek Apple bashen?

 6. AT

  11) Apple product junks

 7. Rik Hoffbauer

  http://i.imgur.com/vkSGwxO.png toch grappig dat Apple altijd emotie opwekt bij mensen, ik werk zelf met windows, os x en verschillende linux distros, ben heel erg blij dat OS X bijvoorbeeld geen registry heeft maar met plist bestanden werkt (minder gevoelig voor spyware en geen centrale plek die overvol kan worden en vertraging kan veroorzaken). maar bijv. netwerk management is op windows 100x fijner. ze hebben beide voor en nadelen, als je een bedrijf en haar producten niet mag koop je ze toch gewoon niet? fanboys van beide kampen verliezen objectiviteit in hun beoordeling.

  • Loobs

   Klopt! Ik heb altijd met Windows gewerkt, een jaar geleden overgestapt op Apple. Ik zie voor- en nadelen, o.h.a erg tevreden. Maar mijn vriend maakt zich toch een potje sappel! Hij bestookt me nu onophoudelijk met doemberichten over Apple. We wonen niet samen. Hij hoeft die spullen niet te gebruiken (hoewel de Ipad niet uit z’n handen is te slaan). Toen ik een nieuwe auto, vuilnisbak, koffiemachine kocht, wond hij zich nergens over op. Raadselachtig…

   (in antwoord op Rik Hoffbauer)

Reacties niet toegestaan