Anti Google Glass

Leuk al die nieuwe technologie om alles en iedereen in de gaten te houden, zoals Google Glasses. Gebruikers ervan worden al geweerd in stripclubs en bioscopen en in Frankrijk bleek al sprake van Cyber Discriminatie jegens die early adapters. Uiteraard duurde het niet lang voordat er een technologisch antwoord kwam op die Google Glasses. Als je nou eens niet wilt dat mensen met zo'n ding alles van je te weten komen, kun je nu namelijk je toevlucht zoeken tot een apparaat dat dit verhindert. En dat is niet een zonnebril, die niet blijkt te helpen. Japanners ontwikkelden een eigen bril met 11 led-lampjes. Als iemand een Google Glass opzet en jou bekijkt of filmt, krijgt diegene een storend fel licht te zien in plaats van je gezicht. Het kost apparaat kost $1500,- maar daarmee bescherm je wel je privacy. En je weet het nooit met die Google Glasses, ze filmen van alles zonder dat een rood lampje een opname aangeeft. Niet dat gezichtsherkenning überhaupt al kan met Google Glasses, maar volgens de Japanse uitvinder is dat slechts een kwestie van tijd.    

Bron(nen):   Daily Mail      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. catchit64

    Als gadget liefhebber ben ik toch wat terughoudend net deze vinding.
    Op een of andere manier raak ik niet enthousiast van dit ding.

  2. Tegendraads

    Google heeft aangegeven om gezichtsherkenning niet actief na te streven, maar er is al wel een ontwikkelaar die het aan de praat heeft gekregen.

  3. input@nu

    Ik zou wel eens een top-100 lijst willen maken van uitvindingen waarvan we achteraf liever zouden hebben dat ze nooit gedaan waren.
    Kandidaten:
    – google glass
    – drones
    – mobiele telefonie
    – de auto
    – de atoombom
    – nintendo
    – de besloten vennootschap (in het bijzonder het losmaken van aansprakelijkheid van natuurlijke personen voor het bedrijf dat zij bezitten)
    – het begrip “staat/land”
    – naaldhakken
    – klok / horloge / tijdwaarneming
    – stropdas
    – drugs
    – etc

    • RhodBerth

      – google glass: too early to tell. van te voren is alles eng. (m’n oma dacht dat de wereld zou vergaan toen we naar de maan gingen vliegen)
      – mobiele telefonie: you gotta be kidding me!
      – de auto: you gotta be kidding me!
      – de atoombom: op zich mee eens, maar aan de andere kant, anders zou wereld oorlog 2 nog steeds bezig zijn, of de koude oorlog ontvlamd zijn!
      – de BV: je had liever gehad dat we allemaal 4x zo arm zouden zijn? (beetje niveau Rusland eind jaren 80?). De BV komt met nadelen, maar met meer voordelen.

      – tijdwaarneming: je wilt de zon uit de lucht schieten? 😀

      – stropdus / drugs / naaldhangen: daar ben ik het helemaal met je eens!

      En nu nog een lijst van zaken waar we vooraf allemaal bang voor waren, maar waar we achteraf blij mee waren…!
      – de trein
      – de mobiele telefoon
      – electriciteit
      – het vuur
      – etc…

      (in antwoord op input@nu)
      • input@nu

        Ik kan me heel goed een wereld voorstellen zonder mobiele telefoon, ik heb het zelf namelijk meegemaakt, en het is super! Geen gezeur aan je kop en vrij zijn: zelf de regie hebben overr wanneer en waar je iemand wilt spreken, zoals het hoort dus.

        En die BV… die staat boven aan mn lijstje van meest schadelijke uitvindingen, boven de atoombom dus.

        (in antwoord op RhodBerth)
        • RhodBerth

          Gezeur aan je kop? Zelf de regie niet hebben? Mijn mobiele telefoon heeft een rode knop waarmee ik gesprekken kan afwijzen. En ik heb meer last van gezeur van mensen die ik tegenkom 😉
          Kortom, het gaat niet om het apparaat maar om de manier waarop je er mee omgaat!

          Waarom staat de BV bovenaan je lijstje?

          (in antwoord op input@nu)
          • input@nu

            De BV vormt als op zichzelf staand rechtspersoon een platform voor de eigenaars om winstgevende praktijken uit te voeren zonder dat deze personen daarvoor aansprakelijk zijn. Deze uitvinding was in feite het begin van de ontkoppeling van bedrijfsbeleid en persoonlijke aansprakelijkheid van de mensen achter het bedrijf.
            Dit heeft het bedrijfsleven de vrijheid gegeven om het winstbelang boven alles te stellen, om vuile handen te maken zonder dat degene die eraan verdienen juridisch verantwoordelijk kunnen worden gesteld.
            Dit heeft geleid tot zaken als slavernij, uitbuiting, grootgrondbezit, monopolisme, ongelijkheid op allerlei niveau, zeg maar de meeste excessen van het economische systeem van de 19e en 20e eeuw.
            Mijns inziens is verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid de basis van elke samenlevingsvorm en leidt het vrijstellen hiervan per definitie tot onrecht.

            (in antwoord op RhodBerth)

Reacties niet toegestaan