Checklist: 10 vragen die je moet stellen voor je een nieuwe telefoon koopt

1. Wat voor soort telefoon gebruik ik echt? Is internet heel belangrijk, of bel je vooral? Gebruik je het schermpje veel? Of amper.  Wil je er veel op typen? 2. Android of Apple? Het is geen wereld van verschil, maar de twee systemen zijn wel anders. De neiging van veel mensen is om het systeem te houden dat je al hebt. Probeer toch te ontdekken wat het andere systeem voor voor- en nadelen heeft. 3. Zijn je twee jaar al bijna om zodat je een nieuwe krijgt voor (bijna) niks? In de meeste contracten krijg je na 2 jaar een nieuwe telefoon. Het kan de moeite zijn om even te wachten tot die tijd om is. 4. Hoeveel wil je per maand betalen? Misschien is het verstandig die vraag eerst te beantwoorden en dan te kijken welke modellen haalbaar zijn 5. Hoe belangrijk is de camera. Er zitten grote verschillen in de kwaliteit van de camera's tussen verschillende types en merken. Denk na of dat je iets uit maakt. Hoe vaak gebruikte je de camera van je huidige toestel 6. Welk telecombedrijf heeft de beste deal? 7. Wordt mij favoriete toestel goedkoper als ik een paar maanden wacht? 8. Kan ik nog iets terug krijgen voor mijn oude telefoon? 9. Wil ik een contract of pre paid? 10. Wil ik per se het laatste model, of is dat van een jaar geleden ook oké?

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. André Somers

  Koop zelf los een toestel, al dan niet tweede hands, en ga over op een goedkope sim-only aanbieding. Je bent netto voordeliger uit, zit niet vast aan lange contracttijden met hoge maandelijkse kosten, en je krijgt een beter idee van wat zo’n telefoon nu werkelijk kost.

  • disqus_xFwSBMX80K

   Helemaal mee eens…

   (in antwoord op André Somers)
  • Buck Danny

   En bel ook altijd even met de klantenservice voordat je je contract verlengd of voordat je over wilt stappen. Vaak kan je er namelijk nog wat euro’s korting op je maandelijkse abonnement uit slepen.

   (in antwoord op André Somers)
  • RhodBerth

   Op zich mee eens, alleen zijn er helaas geen goede sim-only alternatieven.

   Of je komt bij de goedope sim-only providers die geen goede data bundels in het buitenland hebben, of je komt bij de grote providers die schreeuwend dure bedragen vragen voor sim only.

   Als iemand mij kan verwijzen naar een goedkoop abonnement met een goede buitenland bundel, dan graag!

   (in antwoord op André Somers)
 2. IwanovKapotjeplov

  Bij punt 2 zou ik zeggen: Android, Apple of Windows.

Reacties niet toegestaan