Nederlanders kiezen steeds vaker voor simlock vrije telefoon

Nederlanders kopen steeds meer losse telefoons zonder simkaart of abonnement. Ongeveer een op de drie Nederlanders kiest voor een simlock vrije telefoon. Dit blijkt uit gegevens die GfK Retail and Technology verschafte aan NUTech. Zo kocht 35 procent van de mensen in mei 2013 een telefoon zonder simkaart of abonnement. Slechts 18 procent koos voor een prepaid telefoon met simkaart erin. De meerderheid koos echter nog steeds voor een telefoon met abonnement, 47 procent om precies te zijn. Hierbij praten we over de totale verkoop van alle smartphones en feature phones. Een enorme groei ten op zichte van één jaar geleden. Toen kocht slechts 26 procent van de Nederlanders een simlock vrije telefoon. Er waren zelfs meer mensen die kozen voor een prepaid telefoon (28 procent van de Nederlanders). Losse telefoons zonder simkaart worden vaak gekocht in combinatie met een sim only abonnement. In onderstaande grafiek is de groei van de simlock vrije telefoons te zien. De populariteit van telefoons met een abonnement is ongeveer gelijk gebleven en schommelt tussen de 43 en 47 procent. Bekijk hier de volledige grafiek.

Bron(nen):   NUTech      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. catchit64

  De GSM is een succes geworden doordat providers complete pakketten verkocht.
  Het feit dat iedereen “vroeger” een abonnement op zijn toestel had is eigenlijk ook vreemd.

  Vergelijk het met een auto die je na aanschaf alleen op een bepaald merk benzine kunt laten rijden en het ook niet doet op een ander merk.

  • janneke123

   De fabrikanten zouden moeten beginnen met het verbeteren van de toestellen. Commercieel gezien begrijp ik het natuurlijk wel maar om een product te maken die na een paar jaar rijp is voor de schroot is toch zonde.

   (in antwoord op catchit64)
 2. Dead Silence

  Ik heb mijn leven lang al een sim-only abonnement. Ik hoef geen gesubsidieerde of op credit geleverde telefoon d.m.v. een duur abonnement. Nu betaal ik 6 euro per maand. Internet wel via WiFi.

Reacties niet toegestaan