5 dingen die over 5 jaar zijn verdwenen

De technologische industrie innoveert zo snel dat het op dit moment onmogelijk is om te voorspellen wat we over 5 jaar allemaal gebruiken. Maar we kunnen wel al voorspellen wat we over 5 jaar zeker niet meer terug gaan zien. Zo worden goedkope digitale camera’s door de sterke opmars van de smartphone-camera’s overbodig en verdwijnen dvd en Blu-ray ook langzaam van de markt. Het is nu al duidelijk dat onze technologische omgeving er in 2019 heel anders uit gaat zien, hieronder een lijst met 5 producten die 2019 niet gaan halen.
 1. Blu-ray en dvd spelers Netflix zorgt hoogstpersoonlijk voor de ondergang van de Blu-rays en dvd’s. Het streamen van films is bezig met een forse opkomst, met Netflix als aanvoerder. Er zijn ook andere spelers op de markt, maar Netflix is het iTunes van de films. Door het gebruiksgemak, de toegankelijkheid en de kwaliteit van Netflix is de verwachting dat uiteindelijk Blu-ray en dvd-spelers tot het verleden behoren.
 2. Standalone navigatiesystemen in de auto In iets meer dan 6 jaar zullen er wereldwijd meer dan 1,3 miljard iPhone en Android smartphones zijn verkocht. Deze apparaten hebben allemaal toegang tot navigatiesoftware, combineer dit met de vele ingebouwde navigatiesystemen en de verwachting is dat ook de standalone navigatiesystemen in 2019 tot het verleden behoren. Sinds de introductie van navigatiemogelijkheden op de smartphone in 2008 vind er al een jaarlijkse daling plaats van 15-20% op de verkoop van standalone navigatiesystemen.
 3. Dial-up internet Er zijn nog steeds mensen die gebruik maken van dial-up internet. Zo maakt 3% van de Amerikanen (dat zijn toch 9 miljoen mensen) nog steeds gebruik van deze verouderde internetverbinding. Ter vergelijking, slechts 65% van de Amerikanen heeft een breedbandverbinding. Door de noodzaak van het internet en de groeiende mogelijkheden om sneller internet te ontvangen is de verwachting dat binnen 5 jaar de dial-up verbindingen eindelijk zijn verdwenen.
 4. Goedkope digitale camera’s Door de opkomst van de smartphone camera’s worden goedkope digitale camera’s overbodig. Er zijn nog mensen die vasthouden aan de optische zoom of batterijlevensduur van de digitale camera, maar ook deze klachten zullen op de korte termijn verholpen worden door de telefoonindustrie. Binnen 5 jaar zullen camerafabrikanten zoals Nikon, Canon en Sony helemaal overgestapt zijn op geavanceerde high-end camera’s, omdat de vraag naar goedkope digitale camera’s helemaal zal verdwijnen.
 5. Autosleutels Een van de snelste en minst besproken veranderingen in de laatste jaren is de vermindering van het aantal fysieke autosleutels. Met de introductie van elektronische autosleutels op een aantal nieuwe voertuigen maken autofabrikanten langzaam de overstap. Consumenten ervaren de ontwikkeling ook als positief en de verwachting is dan ook dat de komende 5 jaar het aantal fysieke autosleutels alleen maar blijft dalen.

Bron(nen):   Time      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. brabantman

  En de vinyl langspeelplaat komt weer helemaal terug!

 2. Pietje_Precies

  de papieren krant?

 3. Karel Kritisch

  Van SMS is het einde ook nabij.

 4. Karel Kritisch

  Ik hoop dat reclamefolders binnenkort ook verleden tijd zijn.

 5. Dust Rock

  Ja, ja. En Ximon, de concurrent van Netflix stopt er al weer mee. De TV is nog steeds niet verdwenen. De draaischijftelefoon bestaat nog steeds. En het papierloze kantoor dat de PC ons zou brengen… Juist.
  Blijf vooral hopen, maar ik zou de verwachting wat temperen.

Reacties niet toegestaan