Medewerkers getuigen over onuitstaanbare Elon Musk: “Wie zal hij deze week verslinden?”

Elon Musk doet misschien knappe dingen, een fijne werkgever is hij niet. Meerdere medewerkers hebben al ontslag genomen na de zoveelste woede-uitbarsting van de Tesla-oprichter, zo getuigen ze in het nieuwe boek ‘Power Play: Tesla, Elon Musk, and the Bet of the Century’.

“Ik heb hier geen tijd voor”, zo schreeuwde Elon Musk bijvoorbeeld tijdens een vergadering in 2010 over de beursgang van Tesla. “Ik moet die fucking raket lanceren!” Daarna liep hij kwaad weg.

Musk reageert zijn frustraties af op wie er maar in de buurt is, staat in het boek waar Business Insider over schrijft. Zo vroeg een ingenieur eens wat voor ophanging Musk geschikt achtte voor de Tesla. “Ik ga een f…… lading auto’s verkopen, dus de ophanging die je nodig hebt zodat ik een f…… lading auto’s kan verkopen – dat is de ophanging die ik wil”, klonk het boos. Ook topmanagers kregen er regelmatig van langs. Voorafgaand aan een lunch grapten ze: “Wie zal hij deze week verslinden?”

Onvoorspelbaar
Toen het in 2016 slecht ging met Tesla werd Musk steeds onvoorspelbaarder en zijn uitbarstingen heviger en meer publiekelijk zichtbaar. Op een avond riep hij de ingenieurs bij zich die de assemblagelijn van de Model 3 moesten laten werken. Hij noemde hun werk “compleet klote” en vroeg hen “wie de f… jullie zijn en wat de f… jullie aan het doen zijn om mijn verdomde lijn te repareren.” Een medewerker nam ter plekke ontslag.

En zo staat het boek vol met tal van voorbeelden van medewerkers die uitgescholden worden door Elon Musk. Tesla wil niet officieel reageren, maar Musk noemde het boek al 'saai en onjuist'.

Bron(nen):   Business Insider