De nieuwe trend voor het bewerken van Insta-foto’s is het helemaal

Je hebt het vast wel eens gezien: je favoriete blogger plaatst foto's naast elkaar waarvan de eerste een gemiddeld ogende foto is op een bewolkte dag of in een slecht verlicht café en de tweede is dezelfde afbeelding, maar ach , het is ziet er op de een of andere manier 1000 keer beter uit. De kleuren zijn levendiger, het licht schijnt precies op de juiste manier en de mens op de foto ziet eruit als een supermodel. Allemaal dankzij Lightroom.

Lightroom is een geavanceerde bewerkings-app die wordt gebruikt door professionele fotografen. Het zorgt er niet alleen voor dat afbeeldingen er mooier uitzien, maar het kan ze ook manipuleren. Met de juiste Preset kan Lightroom bij zonsopgang op zomerdag veranderen in een gouden herfstmiddag. Om nog maar te zwijgen over het feit dat het de kleur van je huid, ogen, lippen en meer kan veranderen. 

Maar Lightroom is voor professionals. Wat Instagrammers gebruiken zijn pakketten waar al van alles is ingesteld, zodat je razendsnel en zonder verstand van zaken je foto's anders kunt maken dan ze in werkelijkheid zijn.

Je kunt die pakketten kopen op Etsy, online (zoals hier en hier) en uiteraard bij veel influencers.

Bron(nen):   Health