Wil jij beveiligingscamera’s van Google in je huis?

Internetbedrijf Nest heeft Dropcam voor een half miljard dollar gekocht. Dropcam maakt beveiligingscamera's voor in huis. Nest is sinds januari van Google, dat 90 procent van zijn inkomsten uit advertenties haalt. Je zou dus kunnen denken dat Google best geïnteresseerd is in die camerabeelden. Theoretisch kan de zoekmachine zo bekijken welk merk koffie je drinkt of wat voor pyjama je het liefst draagt. Maar de zorgen over privacy zijn natuurlijk onnodig. Er is altijd toestemming van de gebruiker nodig om de beelden met derden, zoals Google, te delen, zegt Nest. De oprichter van Dropcam kwam op het idee toen hij zijn vader wilde helpen om te ontdekken welke buurman de hond op zijn oprijlaan liet poepen. Een camera biedt dan uitkomst. De beelden van de camera's kun je opslaan in de cloud en via internet bekijken. Nest en Dropcam maken beide apparaten voor the internet of things, een term voor producten die nuttiger worden als ze verbonden zijn met internet.  

Bron(nen):   Quartz      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. harrr

  Google en “zorgen over privacy zijn onnodig”.. *PROEST*.. dat je dat met droge ogen kunt typen!! Ze leven van privacy gevoelige informatie.
  Ik heb me al jaren opgewonden over hoe achteloos mensen omgaan met hun privacy, maar dat heb ik al een tijdje opgegeven.
  Dus dit zal ook wel goed verkocht worden.

  (niet aan mij, dat lijkt me wel duidelijk)

 2. Robin

  Brrr… Camera’s. Ik hoorde laatst dat bijna 100% van de (minderjarigen)porno er mee gemaakt wordt. En waar denk je dat je die rommel kunt downloaden? Juist, de interwebz. Overigens heeft GoogleSoft al sinds het begin der tijden toegang tot plaatjes en Filmpjes op het web. Ik maak mij geen zorgen. En als je dat wel doet, koop dan vooral een papieren fotoalbum en een polaroid camera of film met 8mm. 🙂

 3. Koper

  Ín huis hoef ik niets gefilmd te hebben, maar óm het huis is het wel interessant en daar hebben we met de buren inmiddels al zo’n jaar een camera hangen.

Reacties niet toegestaan