Zie hier je trein realtime rijden

Wil je weten of het nog zin heeft om naar het station te rennen om je trein te halen? Kijk dan voortaan online waar hij zich precies bevindt en hoe hard hij jouw kant op komt. Ook bussen, trams en metro's zijn realtime te volgen. Op de website TRAVIC zie je alle openbaar vervoer in de vorm van een heleboel stipjes over een plattegrond bewegen. En niet alleen de trein tussen Amsterdam en Utrecht, maar ook de bus naar Oude Pekela en de ferry naar Hoek van Holland. Nog mooier: ook het openbaar vervoer in de VS, Australië en de rest van Europa is in kaart gebracht. TRAVIC is gemaakt door de universiteit van Freiburg en het Duitse bedrijf Geops. Ze verzamelden zo veel mogelijk openbare dienstregelingen. Een tracker houdt vervolgens de vervoersschema’s met plaatsen en bijbehorende coördinaten allemaal tegelijkertijd in de gaten. Er zitten nog wat foutjes in, maar daar wordt aan gewerkt. Klik op de kaart voor de interactieve website. Screenshot TRAVIC

Bron(nen):   NRC      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vogelbeest

  En gaan de OV-bedrijven deze info nu ook gebruiken om vervoer op elkaar te laten wachten? Of zie je de bus nog steeds gewoon wegrijden terwijl de metro-deuren aan het opengaan zijn?

 2. Flupke01

  Is niet realtime; als er ergens een verstopping is ga je dat niet zien. Dit aangezien dit een weergave is van hoe het eruit zou (moeten) zien als alles volgens schema rijdt, niet hoe het er echt aan toe gaat. Evengoed leuk natuurlijk…

  • Jeroen

   Niet realtime? Lijkt er wel op … als je een bus oid volgt staat er naast het schema ook de actuele tijd (bijv -0,38 sec -> m.i. betekent dat 38 seconde te laat)

   (in antwoord op Flupke01)
  • Jeroen

   Hmm nog eens gekeken – idd niet realtime. Jammer want ziet er goed uit!

   (in antwoord op Flupke01)
  • Apekool

   About:
   “This tracker provides movement visualization of transit data published
   by transit agencies and operators from all over the world. The
   movements are mostly based on static schedule data. Wherever real-time data is available it is also included in the visualization.”

   (in antwoord op Flupke01)
 3. Miquel de Wolff

  Als het klopt, geweldige site!!

 4. Fer X

  Maar ondanks dat het niet realtime is het toch wel knap dat Jeanette nu al ontdekt heeft dat je treinen online kan zien rijden. Kan al jaren met “http://kubus.mailspool.nl/spoorkaart/”, laat ook redelijk accurate vertragingen zien.

 5. Burgermans

  Hij doet het helemaal niet.

Reacties niet toegestaan