‘iCloud is lek’

Heel slecht nieuws voor Apple: iCloud is lek. Een hacker heeft een methode gevonden om de beveiliging van iCloud te omzeilen. Hij lijkt er geen slechte bedoelingen mee te hebben, hij wil alleen maar aantonen dat de beveiliging waarvan Apple beweert dat die onneembaar is, makkelijk valt te omzeilen.

De hacker heeft een tool geplaatst op internet, waarmee je zelf kan oefenen in iCloud hacken.

iDict, zo heet de nieuwe tool die op GitHub werd geplaatst, en waarmee de beveiliging van iCloud omzeild kan worden.

Behalve de login-gegevens omzeilen, zou iDict ook een antwoord hebben op de zogenaamde ‘tweestapsverificatie’ van Apple. Dat dubbele beveiligingsmechanisme van het Apple ID zou er normaliter voor moet zorgen dat zelfs wanneer iemand het wachtwoord van een gebruiker achterhaald heeft, die persoon nog steeds geen toegang heeft tot het account. Pas wanneer de identiteit van de inloggende persoon nog eens extra geverifieerd wordt via een code op één van de twee vertrouwde apparaten van de ID-houder in kwestie, wordt er toegang verleend.

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. RHK

  Apple liefhebbers slikken de mooie marketingpraat van Apple al jaren en ik verwacht dan ook niet dat men nu gaat inzien dat die hele cloud van hen inherent onveilig is. Blijf vooral al je persoonlijke data in de iCloud opslaan en wees oprecht verbaasd dat binnenkort je pikante foto’s weer op straat liggen zoals laatst al gebeurde met celebrities. Ik blijf me iedere keer weer verbazen hoe dom en naief deze gebruikers zijn.

  • Dead Silence

   Bekendheid correleert eenmaal niet aan intellect.

   (in antwoord op RHK)
 2. Dead Silence

  3huis is shocked. Als-ie zelf maar niet lel is.

Reacties niet toegestaan