Ben je gestrest? Post iets op Facebook

Bij elk piepje wordt de smartphone tevoorschijn gehaald, even reageren, foto posten, je zou er nog gestrest van worden. Toch is het niet zo slecht voor de gemoedsrust als lang werd gedacht. Bij vrouwen zou het gebruik van sociale media en digitale technologie zelfs tot minder stress leiden.

Dat blijkt uit nieuw onderzoek van het Pew Research Center in Washington onder 1.800 volwassenen. ‘In het verleden is altijd beweerd dat sociale media en digitale technologie zorgen voor meer stress en angst, maar nooit eerder werd er wetenschappelijk onderzoek naar gedaan’, zegt Keith Hampton, een van de onderzoekers.

Op het stressniveau van mannen blijkt gebruik van sociale media, internet en smartphone geen invloed te hebben. Vrouwen die digitaal erg actief zijn zouden volgens de onderzoekers 21 procent minder gestrest zijn dan vrouwen die weinig gebruik maken van sociale media.

Lee Rainie van Pew Research Center. ‘Sociale media zijn een belangrijke manier van communiceren geworden, mensen voelen zich omringd door een sociaal netwerk en zijn meer geëngageerd, wat hen positieve gevoelens oplevert’.

Enige nuancering is op zijn plaats. ‘De stress in het leven van anderen kan overslaan op je eigen stressniveau en via sociale media ben je sneller op de hoogte van deze gebeurtenissen’, zegt Hampton.

Bron(nen):   De Standaard       

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. harrr

  Als ik gestresst ben ga ik ff bij friends langs bijkletsen….
  of lekker uit eten..
  of biosje.. of sauna..
  of ..
  shit.. eigenlijk alles behalve facebook!!!

  Maar goed, heb ik ook niet (en nooit gehad)..

 2. Burgermans

  Masturberen schijnt ook heel ontspannend te zijn, Jeanette. Wat een zegen is internet toch voor de mensheid!

Reacties niet toegestaan