Wat het probleem is met de Apple Watch

Apple presenteerde maandagavond zijn Apple Watch. Het slimme horloge moet een mode-accessoire worden dat je gewone horloge vervangt. Het apparaat kost minimaal 399 euro. Er is ook een variant, gemaakt van 18-karaats goud, die over de toonbank gaat voor 18.000 euro. Tijdens de presentatie vertelt Apple nog veel meer over het nieuwste paradepaardje. Zo werkt de Apple Watch niet zonder de iPhone, zit er een hartslagmeter op, kan hij spraakcommando's opvolgen en routebeschrijvingen tonen. De batterij gaat 18 uur mee. Het horloge is vanaf april te koop in een aantal Europese landen. Nederland volgt enkele maanden later. Één agendapunt wordt echter angstvallig vermeden: wat voegt de Apple Watch nu echt toe? Bij andere Apple-productpresentaties werd altijd in de inleiding uitgebreid ingegaan op het probleem dat het product zou oplossen. Zo zou de iPod destijds de mp3-speler perfectioneren en de gefragmenteerde markt overnemen. De eerste iPhone was een revolutie in de smartphonewereld, die de Blackberry ineens antiek deed lijken. De iPad was dan weer een grote verbetering ten opzichte van de kleine laptops die er waren. Bij de presentatie van de Apple Watch ontbrak een dergelijke inleiding over de bestaansreden van de Watch. Misschien omdat Apple zelf ook niet gelooft dat de horlogemarkt nu voorgoed gaat veranderen.

Bron(nen):   Business Insider  NOS    

15 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. vandehoedenderand

  Overbodig ding. Achttien uur batterijtijd. Dat is natuurlijk gewoon debiel voor een horloge.

  Mijn Seiko Kinetic werkt uitstekend. Ik laat deze hype maar aan me voorbij gaan.

 2. Pietje_Precies

  bezie dit in perspectief. De eerste generaties zijn echt “kijk mij nou”dingen. inderdaad nog niet praktisch met een hoge geek factor. Doen het leuk op feestjes. Maar dit is de onvermijdelijke weg vooruit. de wearables zullen steeds beter worden met de voortschrijdende technologische mogelijkheden. Het is de eerste vorm van een tag die aan je vast zit. (en over 10-15 jaar in je zit).
  toegangscontrole door identificatie, locatiebepaling, man-down alert (als ie niet meer beweegt), betalen, afhankelijk van tijd en plaats de juiste info verstrekken. medisch paspoort, de mogelijkheden zijn eindeloos. Misschien niet iets waarvan je nu denkt: “daar zit ik op te wachten”, maar daar gaat het wel naar toe. En dan is accuduur en nut van de eerste generatie niet zo heel interessant….

  • RHK

   Het zou zomaar kunnen dat dit de toekomst is, maar vooralsnog zie ik een “ballenbak die met een bandje om je pols zit”.
   Onbruikbaar voor mensen met normaal formaat vingers en (nog) geen toegevoegde waarde.

   (in antwoord op Pietje_Precies)
 3. Vogelbeest

  Is hetzelfde, doet hetzelfde, kost minder dan 100,- incl verzendkosten: http://www.dx.com/s/android+watch
  Probleem: staat geen apple-logo op. Hoe laat je dan zien dat je een hipster met teveel geld bent?

  • John_Rambo

   Smartwatches zijn er al jaren. Sommige merken hebben alweer de volgende generatie uitgebracht. Dat stond allemaal niet groot in het nieuws. Dan komt het bedrijf dat iedere keer het wiel uitvindt. Zelfs bij het journaal moet ik het aanhoren.
   En €400? Are you f*cking kidding me?
   De beste Android smartwatch kost max €250, en die vind ik ook nog eens veel mooier.

   http://www.smartwatchshop.nl/product/505383/category-239887/lg-g-watch-r.html

   Ik wed dat je op dat Apple-ding niks anders kunt krijgen dan dat icon-homescreen.

   (in antwoord op Vogelbeest)
   • Mauro49

    Die goedkope Android troep is niet voor niks goedkoop, Apple zet een stap verder door een smartwatch te maken die naar verwachtingen voldoet ipv een traag en onduidelijk apparaat die echt veel te veel kost voor het stukje plastic wat je krijgt. voor de mensen die niet hard genoeg werken en de Apple watch niet kunnen betalen, bedenk niet een dom smoesje dat je de apple watch te duur vind maar zeg dan eerlijk dat je een loser bent die het niet kan accepteren dat er mensen zijn die wel hard werken en wel een Apple watch kunnen betalen. 😉
    ohja, voor de gene die het verhaaltje nog een keertje wil doorlezen omdat er een kern van waarheid in zit, zeg ik er nog even bij dat ik 15 jaar oud ben. Voor de Apple haters, denk hier maar eens over na.

    (in antwoord op John_Rambo)
    • vandehoedenderand

     Wow, als een echte Apple-fanboy gesproken. Het is dat u 15 bent, anders zou ik medelijden met u hebben. Er is nog hoop voor u. U kinkt namelijk bijna religieus. Of laat dat ‘bijna’ maar weg. Kom aan Apple en de hel breekt los… Ik heb Apple gebruikt en vind het inderdaad niet meer dan hipstertroep voor neerbuigende lieden als u die blijkbaar als doel hebben om zich beter te voelen dan de rest op deze aardkloot. Dat blijkt uit uw reactie. Ik heb medelijden met u. Het leven heeft zoveel meer te bieden.

     Ik gebruik bijna geen Apple meer. Niet omdat het te duur is. Wat ik nu gebruik is zelfs duurder. Gewoon omdat ik niet tevreden ben met Apple. En al helemaal niet als je naar de prijs/kwaliteit-verhouding kijkt; er is zoveel beter spul op de markt. Met Apple word je afgezet. Maar dat is nog niet eens het ergste. Je bent ook nog eens gebonden aan wat Apple wil. Onderdanig. Wederom: religieus.

     Ik hoop dat u dat ooit zult inzien.

     (in antwoord op Mauro49)
     • Mauro49

      Leuk smoesje uitkeringtrekker, ga werken. En voor een goede mening heb je feiten nodig en niet wat uit je mouw trekken, maar wij leven in Nederland waar vrijheid van mening erg belangrijk is dus u en uw simplistische kijk op het leven en de realiteit mogen van mij zeggen wat ze willen maar ik weet zelf wat ik vind en er zullen vast een hoop hardwerkende mensen het met mij eens zijn.
      en de hel breekt pas los als er een loser mij gaat proberen te vertellen wat wel en niet goed is, en als een 15 jarige het doet kan zon iemand als u daar natuurlijk geen respect voor op brengen omdat hij/zij gewoon simpelweg jaloers is.
      Dat is mijn mening. 😉
      en als u iets hebt gevonden wat daadwerkelijk beter is dan Apple, hoor ik het graag van u.

      (in antwoord op vandehoedenderand)
     • vandehoedenderand

      http://edition.cnn.com/2011/TECH/gaming.gadgets/05/19/apple.religion/

      Dank voor de bevestiging. Uw reactie spreekt boekdelen. U kunt het niet helpen verder, het is slechts een reactie in uw brein.

      Diepgelovigen hebben last van dezelfde beperkte blik, die het onmogelijk maakt om verder te kijken dan de eigen overtuiging.

      Het is niet anders. Ik wens u nogmaals sterkte 🙂

      Maar ik geef toe. Het is niet zo slim van me om met een vijftienjarige in discussie te gaan. Als u dat echt bent natuurlijk. Dat zal ik dan ook maar niet meer doen.

      (in antwoord op Mauro49)
    • John_Rambo

     Mensen dom en losers noemen…
     Dat is echt een volwassen discussie, haha.

     Als ik jaren later met een product kom, en als dat dan heel groot in het nieuws komt, terwijl die anderen het gewoon in de winkel legden…

     Dat ze zelfs bij het journaal zeiden dat er nu een “Appel-horloge” komt… Mag dat eigenlijk wel?

     Reclame maken op die manier?

     Als ik een product dubbel zo duur maak, wil niet zeggen dat het beter is.
     Ik heb wel eens een ‘Appel’ van dichtbij gezien.
     Iets anders als icons op het homescreen is niet mogelijk. En nee, je mag het ook niet aanpassen.
     Ik vind dat ding be-la-che-lijk duur, voor de kwaliteit die je krijgt.

     (in antwoord op Mauro49)
 4. Paulraw

  Wellicht ook van belang.
  Diverse onderzoeken wijzen op verhoogt risico hersentumoren als je mobieltje vaak aan je oor houdt.
  Dit ding zit permanent op je pols ,lijkt me ook niet echt gezond.

 5. wwoud

  Geef het volk brood en spelen. En hypes tegenwoordig

 6. vandehoedenderand

  3 uurtjes doet ie het…
  Je hebt er 8 nodig om alleen al door een hele dag te komen.

  Kwaliteitje…

  http://www.zerohedge.com/news/2015-03-10/apple-watch-may-be-doa-cook-admits-battery-life-low-3-hours

  • John_Rambo

   Als je er nou eens een kabeltje aandoet, dit door je mouw, aan de accu aan je riem aansluit, misschien doettie het dan een dag.

   Het enige wat ik mis bij Appel zijn widgets, en de mogelijk heid meerdere programma’s tegelijk te draaien, of gaat dat wel?
   Android kan dat altijd al, en er is een Android in iedere prijsklasse.

   (in antwoord op vandehoedenderand)
 7. FritsB

  Is het probleem niet vooral dat we dit ding zien als horloge?

Reacties niet toegestaan