‘Ik schakelde over van iPhone naar Android, maar ik heb spijt’ Dit zijn de redenen’

Kevin Smith, de tech-specialist van Business Insider stapte na lang aarzelen over naar Android. Hij gaat weer terug om de volgende redenen Design: Apple is mooier Eenvoud: het is gemakkelijker om de iPhone te bedienen Meer muziek Meer Apps   iMessage: als je vrienden ook Apple gebruiken heb je amper een SMS abonnement nodig Een bericht op een email schrijven is eenvoudiger Lees de hele recensie onder de link

Bron(nen):   Business Insider      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Mike Philippens™

  Tsja….allemaal redelijk subjectieve zaken. Iets IS niet mooier, maar je VINDT het mooier. Er zijn ook Apple fanboys die na een tijdje met een Samsung Note overgestapt zijn.

  En dan nog…who cares? Je gebruikt wat je leuk/makkelijk/handig vindt. Ik heb een iPad van mijn baas gekregen en ik merkte na een jaar dat ik er alleen nog bepaalde dingen op deed die ik nu net zo goed (en soms zelfs beter) op mijn Note kan doen. Dus heb ik mijn moeder er blij mee gemaakt.
  Dat is de ultieme test, want ze is zo technisch als een theezakje. En inderdaad: ze snapt er geen bal van. Ze kan nog nét patience spelen en dan houdt het op. En dat ingewikkelde ‘multitasken’ van IOS waarbij alle apps gewoon blijven draaien tot je iDevice op zijn knieën ligt is ook iets dat ik niet eens durf uit te leggen aan ‘r. Maar ze heeft er wel last van. Dat is iets dat op Android vele malen beter is.

  En apps zijn er zat. In getal misschien minder, maar tel nu eens de unieke apps. Er zijnl nl 10.000 doublures, net als bij Android. Tel de unieke apps en dan zul je zien dat je gelijk uitkomt. Alles wat een beetje handig is op het ene platform, komt nl ook uit op het andere. Dat is gewoon logica.

  Daarbij: apps op Android zijn vaker gratis en als ze wat kosten, zijn ze goedkoper. En wat kwaliteit en stabiliteit betreft heb ik zelden zo’n krakkemikkig apparaat gehad als de iPad. Die is in een maand tijd vaker gecrashed (een app dan, niet het ding, hoewel ie dat ook eens gedaan heeft) dan mijn toenmalige HTC Desire in een jaar. Dus wie zegt dat Apple ‘beter’ is, liegt of gebruikt het ding niet.

 2. Diederdick

  Zoals Mike zegt, als je ervaring met zowel een Android als met een IOS-toestel hebt zie je nuances. Ik heb zowel een iPhone (4S) als een Android telefoon (Samsung Galaxy 3).

  Apple voelt stevig aan. Mailen is een ramp als je foto’s of bestanden wilt toevoegen (want dat kan de iPhone niet of alleen met kunstgrepen).
  Upgraden is altijd een hele toer, je moet je creditcardgegevens opgeven als je met de iPhone wilt starten, al ben je niet van plan ook maar iets te downloaden van de Appstore. Bereik is ook niet altijd om over naar huis te schrijven. Bent veroordeeld tot een zogenaamde bumper.

  De Android is minder stabiel, apps niet altijd even goed ontwikkeld (maar wel vaak gratis); qua hardware doen merken niet meer voor elkaar onder. De Samsung maakt ook mooiere foto’s die je beter kunt bewerken.

  Welke heeft mijn voorkeur?
  Ongetwijfeld de Samsung vanwege de vele mogelijkheden en de snelheid van werken, gemak bij het mailen.

  Maar dat kan voor een ander wel eens heel anders uitpakken.

 3. Edward_II

  Ik hoop dat meneer Smith tenminste een leuk bedrag heeft gekregen van Apple voor deze propaganda.

 4. Rob Cordes

  Ik had voor een paar weken een Galaxy 3, had want hij is net gestolen. 600 euro down the drain. Ik had hiervoor een iPhone 3GS die was te klein en te langzaam. De Galaxy 3 eigenlijk net te groot om met een hand te bedienen. Sommige dingen van de S3 vond ik niet zo fijn werken zoals dat swipen om op te nemen. Was ook met de iPhone zo – irritant. Geef mij dan gewoon een knop. verder was het toestel best okay. De volgende wordt een iPhone 5 toch…Ik koop de Samsung S3 niet nog eens – vnl net wat te groot. Even wachten opde IPhoen 5 kijken of dat wat is……

 5. Alter Ego

  Ik moest zo lachen van de week over het oordeel van een rechter in Engeland.
  Het gaat helemaal nergens over.
  Ik vind smartphones nog steeds overbodige luxe.
  Erg onhandig zo klein.
  Het is echt een mikrokomputer in zakformaat.
  En ik vind ze vreselijk lelijk qua vorm.
  Zo houterig en glad.
  Je hebt een beetje houvast nodig, en die zijn ook niet echt goedkoop, om niet de angst te hebben ‘m steeds uit je handen te laten glijden.
  Ze gaan steeds meer lijken op de eerste GSM’s.

  En het zijn batterijvreters.
  Ik doe er echt niet veel mee, maar elke dag moet die aan de lader.
  Als is het maar vanwege radio onderweg luisteren.
  Waar zijn de echte walkradio’s gebleven waarom een normale simpele maar goedkope, ouderwetse koptelefoon kan ?
  Ja, wel mp3-spelers. Daar heb ik niks mee.

  En stemherkenning is ook niet helemaal het je van het.
  Daarvoor is de iPHone(4) wel het meest geschikt.
  Iets anders als Apple komt er eigenlijk niet meer in.
  Het is alleen jammer dat het allemaal uit onderdruklanden komt.
  Maar je moet het beste uit techniek en technische mogelijkheden halen.
  Al is dat het einde van Apple.
  Voor zo’n apparaatje is het wel erg veel geld.
  Over een Mac wordt nog nagedacht.

  Spraak op deze dingen werkt beter dan op de Nokia.
  Het is alleen jammer dat al deze toestellen zo kort leven.
  Met 4 jaar heb je het wel een beetje gehad.

 6. Dead Silence

  Android toestellen als de Samsung Galaxy S2 of S3 en de iPhone 4(S) zijn allen toptoestellen. De bouwkwaliteit van de iPhone is beter maar de iPhone is een stuk duurder. Persoonlijk stoor ik me aan de communistische i-gedachte van Apple: wij bepalen wat je mag doen met jet telefoon. Jij niet. Android is veel opener, net een pc. Heerlijk, zeker voor een techneut die ervan houdt zijn telefoon te customizen. (Ja, dat kan ook via een jailbreak…) Zelf heb ik een SGS2 en Tab 101. Nooit problemen mee gehad.

  Kinderlijk vind ik het patentengeneuzel van Apple. Als je de beste wilt zijn, innoveer je. Dat heeft Samsung goed begrepen. (Samsung staat als bedrijf al jaren achter IBM op plek 2 met de meeste patenten op jaarbasis en is nummer 1 op gebied van mobiele telefonie. Apple staat niet eens in de top 10.) Nummer 1 word je door niet door de concurrent voor het gerecht te slepen.

Reacties niet toegestaan