Zo ziet de wereld er over 10 jaar uit volgens experts

De technologische vooruitgang snelt voort. In de afgelopen tien jaar deed de smartphone zijn intrede net als de zelf rijdende auto en menselijke robots. Wat staat ons de komende tien jaar te wachten? Experts schetsen de toekomst. Daarover schrijft het AD. Brain-net Het Brain-net zal opkomen. ''We sturen gedachten, emoties en herinneringen rechtstreeks de hele wereld over,'' denkt professor theoretische natuurkunde Michio Kaku. Nu al lukt het om hersenen te koppelen aan een computer en gedachten te decoderen en naar een andere computer te sturen. Deze technologie zal verder worden uitgebouwd. 3D-printen In 2025 printen we heel goedkoop al onze kleding, voorspelt uitvinder en computerwetenschapper Ray Kurzweil. Mensen betalen voor downloadbare designs van de populairste ontwerpers. Ook zullen 3D-printers, dankzij gemodificeerde stamcellen, moeiteloos menselijke organen kunnen creëren. Virtual Reality We hoeven niet meer fysiek bij elkaar te zijn om elkaar te kunnen bezoeken. In de virtuele wereld zie je elkaar levensecht, ook al bevind je je heel ergens anders. ''We gaan elkaar zelfs kunnen aanraken'', stelt Kurzweil. Tegen 2035 zal het mogelijk zijn om avatars te maken van overleden geliefden, die zo toch een beetje bij ons blijven. Gezondheid We kunnen in 2025 de menselijke biologie zodanig programmeren dat veel ziekten geen kans meer krijgen. Wellicht is het mogelijk om kankerstamcellen te deactiveren. Robotchirurgen zullen van afstand patiënten over de hele wereld behandelen. Ziektes worden veel sneller opgespoord door verbeterde medische apparatuur. Eigendom ''De 'on-demand'-revolutie gaat plaatsmaken voor een wereld op aanvraag, waarin biologische software, gepersonaliseerde geneeskunde en kunstmatige intelligentie ons leven zullen veranderen'', voorspelt Jason Silva van National Geographic. ''We evolueren naar een wereld waar toegang hebben belangrijker wordt dan eigendom'', zegt hij.

Bron(nen):   AD      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Koper

  3D-printen heeft zeker een toekomst, maar 2025 is nog te vroeg voor deze voorspellingen. Ik denk dat we eerder aan 2050 moeten denken en dat geldt eigenlijk ook voor de andere ontwikkelingen.

 2. kwikfit

  BBBbrrrr, ik hoop dat ie ongelijk krijgt.

 3. Nuts

  Diagnose apparatuur om ziektes sneller mee op te sporen bestaat al lang. Alleen wordt door de pharmacy tegen gehouden en als onzin verklaart. Ik ben vermogend. Dus heb ik zelf maar privé zulk apparatuur aangeschaft en familie leden genezen waarvan de doctoren altijd zeiden dat het niks was of tussen de oren.
  Doctors weten niks meer tegenwoordig.

  • KarlRuprechtKroenen

   Hallo, broer, das lang geleden zeg.

   Ben ik nog je favoriete broertje? 😉

   (in antwoord op Nuts)
 4. vandehoedenderand

  Ik wil mijn hoverboard.

 5. Meneer Dick

  Mevrouw Kras is vergeten om het land erbij te vermelden.
  Of toch niet, het is overbodig om het land erbij te vermelden.
  Iedereen weet dat al.

 6. Anton van Haasteren

  De komende 10 jaar gaan we met wat meer klimaat gerelateerde probleempjes te maken krijgen.

 7. Oh_Oh_SarCastro

  Kunstmatige intelligentie en de ontwikkeling daarvan mis ik nog in het rijtje.

  Persoonlijk denk ik dat de combinatie van AI, 3D printing, zeer effectieve zonnepanelen, constante toegang tot het internet/kennis en het bezit van vruchtbare grond in een warm land ver boven de zeespiegel zal zorgen dat de “nieuwe rijken” geen geld meer nodig zullen hebben en geen dag meer in hun leven hoeven te werken.

  Mijn lapje grond ligt iig al klaar!

Reacties niet toegestaan