Australië zet high-tech in om aanvallen van haaien te voorkomen

De Australische deelstaat New South Wales wil 16 miljoen dollar (ruim 10 miljoen euro) besteden om te voorkomen dat haaien mensen aanvallen. De maatregel is bedoeld om het vertrouwen van de strandgangers te herstellen na een golf van aanvallen van haaien afgelopen zomer. Er zijn dit jaar al 13 aanvallen van haaien geweest in New South Wales, waarvan 1 met dodelijke afloop. Daarbij zullen tal van technologische snufjes worden ingezet. Door middel van drones die uitgerust zijn met apparatuur om de aanwezigheid van haaien vast te stellen zal toezicht worden gehouden op de stranden. Sonardetectie zal worden ingezet om bij het waarnemen van een haai een signaal te verzenden naar een satelliet, die een waarschuwing naar de reddingsdiensten stuurt. En dan is er ook nog een app, die bekende haaien volgt in real-time en een waarschuwing kan sturen naar de smartphone van de badgasten. Verder zullen ook fysieke barrières worden aangebracht op verschillende plaatsen langs de kust.

Bron(nen):   ABC News      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Blargh

  13 dit jaar, hoeveel in één weekend op de weg?

  • Melissa Rollins

   .my classfellow’s younger sister making $97 in one hour Online….……Last weekend I Bought A Brand new McLaren F1 after earning 18,512$,this was my last month’s paycheck ,and-a little over, $17k Last month ..3-5 h/r of work a day ..with bonus opportunities & weekly paychecks.. it’s realy the easiest work I have ever Do.. I Joined This 7 months ago and now making over $83, p/h..Learn More right Here….
   1cds………
   ➤➤
   ➤➤➤ http://www.NationalEmployments.&#84k ❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦

   (in antwoord op Blargh)
  • FMYO

   het gaat om het vertrouwen…. dat is subjectief…. en dat bepaalt dus de business case. Iemand die overlijdt op de weg schaadt de economie niet in dezelfde mate. WIj vinden dat wanneer wij aan het verkeer deelnemen dat dat minder gevaarlijk is dan die haaien …

   Maar goed dat wist jijzelf ook natuurlijk 🙂 Ik herhaal slechts wat common sense en knowledge is..

   (in antwoord op Blargh)
   • Jaap Aap

    … aan dat laatste doet @disqus_XAGDiIhYAn:disqus niet. In ieder geval niet op dit forum. Het gaat slechts om zeuren, zeiken, zieken en trollen.

    (in antwoord op FMYO)

Reacties niet toegestaan