Tienjarige programmeur is zo goed dat Google en Microsoft interesse hebben

De tienjarige Samaira Mehta kan met recht een wonderkind worden genoemd. Als oprichter van CoderBunnyz is ze bekend geworden in de VS én heeft ze de aandacht van de grote techgiganten in Silicon Valley.

De piepjonge programmeur heeft een gigantische schare fans vergaard met haar lezingen en workshops over programmeren. Het begon allemaal toen ze nog maar acht jaar oud was en een game ontwierp die ze CoderBunnyz noemde. Het spel is bedoeld om andere kinderen te leren coderen.

Voor het spel won Mehta in 2016 de tweede prijs in een programmeerwedstrijd van denktank Learning's Pitchfest. Daarna ging het snel. Ze werd overal uitgenodigd om te komen spreken over haar prestaties op zo'n jonge leeftijd en kwam onder meer bij Google terecht waar ze Stacy Sullivan ontmoette, de Chief Culture Officer van de techreus. "Na mijn workshops bij Google spraken we een uur lang," zegt Mehta. "Ze vertelde me dat ik het zo goed deed en dat ik als ik klaar ben met mijn studie bij Google kan komen werken."

Mehta zei haar dat ze nog niet wist of ze dat wel wilde. Ze is graag eigen ondernemer. Ondertussen waren Sullivan en Google zo onder de indruk van de 'kid coder' dat ze een belangrijke spreker werd tijdens de conferentie 'Diversity in Tech'. Maar Google zal moeten strijden om het jonge talent. Ook Microsoft heeft al belangstelling getoond.

Bron: Business Insider