Over ruim een maand is opvouwbare Samsung te koop, maar hij is peperduur

Eindelijk is het dan zover: op 3 mei ligt de opvouwbare Samsung Galaxy Fold in de winkel, maar er hangt wel een stevig prijskaartje aan. Samsung vraagt maar liefst 2.020 euro voor de nieuwe smartphone. Daarvoor mag je het toestel wel gratis laten repareren als je het in het eerste jaar kapot laat vallen.

De Samsung Galaxy Fold vouw je open als een boek. Dan wordt het 7,28 inch-scherm zichtbaar. Het kleine scherm op de voorkant is 4,58 inch. De smartphone heeft drie camera’s, die hetzelfde zijn als bij de Galaxy S10+. Een daarvan heeft 10 megapixels. De twee frontcamera’s zorgen wel voor een behoorlijke inkeping rechtsboven in het scherm.

De smartphone komt inclusief Galaxy Buds-oordopjes, hoes en kosteloze reparatie bij valschade in het eerste jaar. Je kunt het toestellen vanaf 26 april reserveren. Samsung is de eerste die in Nederland een opvouwbare smartphone op de markt brengt. Huawei heeft zijn Mate X wel aangekondigd, maar niet uitgebracht. Andere fabrikanten zeggen bezig te zijn met de ontwikkeling van een opvouwbaar toestel, maar zijn nog niet zo ver.