Facebook gaf vorig jaar ruim 20 miljoen euro uit aan de beveiliging van Zuckerberg

Facebook heeft in 2018 meer dan twee keer zoveel geld uitgegeven aan de beveiliging van Mark Zuckerberg als een jaar eerder. Ruim 20 miljoen euro is er gespendeerd om ervoor te zorgen dat de Facebookbaas veilig was.

Dat blijkt uit documenten die de techgigant moest aanleveren. Zuckerberg had de afgelopen drie jaar een basissalaris van 1 euro. Zijn ‘overige compensatie’ bedroeg ruim 20 miljoen euro. Het grootste gedeelte was voor persoonlijke veiligheid.

Een jaar eerder bedroeg het bedrag dat werd besteed aan de veiligheid van Zuckerberg en zijn gezin nog een kleine 8 miljoen euro. De CEO van Facebook ontving verder 2,3 miljoen euro voor persoonlijk gebruik van privévliegtuigen. Volgens het bedrijf was dat deel van het algehele beveiligingsprogramma.

Facebook is de afgelopen jaren zwaar onder vuur komen te liggen, omdat het bedrijf verzeild raakte in allerlei privacyschandalen en online desinformatie en politieke propaganda verspreidde. Mede daardoor zou Zuckerberg beter beveiligd moeten worden.

Bron(nen):   The Guardian