Voorkom deze 5 fouten bij het koken

We kokkerellen allemaal op onze eigen manier, maar maken wel vaak dezelfde fouten, veelal omdat we niet genoeg tijd nemen voor onze creaties.

 1. Hete pan in koud water
  Ben je klaar met koken dan dump je de hete pan waarschijnlijk direct in de gootsteen om hem af te spoelen. Niet doen: je pan houdt niet van grote temperatuurverschillen. Daardoor kan hij krom trekken.
 2. Groente te lang koken
  Het overkomt je al snel: je zet de groenten op het vuur, gaat even wat anders doen en als je terugkomt is de broccoli papperig of zijn de boontjes slap. Niet alleen verlies je veel vitamines door groenten te lang te koken, ze worden er ook niet smakelijker van.
 3. De pan niet opwarmen
  Slechts weinigen hebben het geduld om eerst de pan op te laten warmen, dan de olie erin te gieten en pas als ook die lekker heet is, het eten erbij te doen. Zeker bij vlees is dat belangrijk: het schroeit meteen dicht als de pan goed heet is, waardoor het minder vet opneemt.
 4. Knoflook persen
  De knoflookpers heeft ons leven makkelijker gemaakt, maar weet wel dat de smaak anders is dan wanneer je de knoflook met de hand snijdt.
 5. Direct zout toevoegen
  Zout reageert niet heel lekker met metaal. Er kunnen lelijke vlekken ontstaan. Voeg het daarom pas toe als het water kookt. Dan lost het meteen op.

Bron(nen):   RTL Nieuws