Ali B verbijt tranen in rechtszaal: "De dood voelde warmer dan leven"

Video
woensdag, 12 juni 2024 om 11:35
anp 500909973
De rechtszaak tegen Ali B. is vandaag begonnen. De rapper uit Almere is duidelijk geëmotioneerd terwijl hij in de rechtbank een statement opleest. B. vindt het allemaal 'niet eerlijk' hoe hij is behandeld. Hij pauzeert meermaals, omdat hij zijn tranen moet bedwingen.
"Ik heb 2,5 jaar mijn mond gehouden. De BOOS-uitzending was op 20 januari, maar de nachtmerrie begon al een week eerder met de brief van het BOOS-team waarin ze mijn beschuldigden van meerdere verkrachtingen. Vanaf toen kwam ik in een rollercoaster", vertelt hij.
Zelfmoordgedachten
De gevallen rapper legt uit dat hij met zelfmoordgedachten rondloopt, en dreigt het hof en passant met suïcide: "Ik hoop dat de dingen die ik hier nu zeg grondig door uw rechtbank worden onderzocht, en dat we ervan leren, omdat het anders wachten is op de eerste zelfmoord."
"Zelf heb ik nooit begrepen waarom mensen zelfmoord pleegden, totdat ik de afgelopen tweeënhalf jaar zulke waarop ik gedachten had waarop ik zo diep in wanhoop verkeerde, dat ik dacht dat het beter zou zijn voor mijn familie dat ik niet meer besta. Voor het eerst voelde de dood warmer dan leven", snikt Ali.
Bekijk hieronder de beelden van zijn pleidooi in de rechtbank op het Youtube-kanaal van RTL Nieuws: