voetbal
door anp
zaterdag, 23 april 2022 om 18:53
ajax blijft maar slecht spelen en toch winnen in eredivisie1650733027
Ajax blijft maar slecht spelen en toch winnen in de Eredivisie. In de uitwedstrijd tegen NEC was het Brian Brobbey die in de slotfase toesloeg: 0-1. De invaller zorgde in de 88e minuut met een doelpunt voor veel opluchting bij alles en iedereen die de club uit Amsterdam een warm hart toedraagt. Zo sloeg Ajax opnieuw toe in de slotfase, net als tijdens de vorige competitiewedstrijden tegen Sparta (2-1), FC Groningen (1-3), Feyenoord (3-2), SC Cambuur (2-3). PSV blijft voorlopig achtervolgen. De nummer 2 van de competitie begint zaterdagavond met een achterstand van 7 punten aan de uitwedstrijd tegen SC Cambuur. Het moeizame optreden van Ajax in een sfeervol Goffert-stadion kwam niet onverwachts. De koploper worstelt zich al weken naar het einde van het seizoen. Afgelopen zondag was een vermoeid PSV drie dagen na een zware wedstrijd tegen Leicester City te sterk in de bekerfinale (2-1). Blessures Een waslijst aan blessures maakt het er voor trainer Ten Hag en zijn spelers niet makkelijker op. Doelman Remko Pasveer en Antony ontbreken al langer, Noussair Mazraoui en Lisandro Martínez zijn geblesseerd geraakt in de bekerfinale en Edson Álvarez was ook onvoldoende hersteld van een handblessure om te kunnen starten. Ajax startte met Kenneth Taylor, Nicolás Tagliafico en Perr Schuurs in Nijmegen. Schuurs had het lastig tegen behendige aanvallers als Elayis Tavsan en Jonathan Okita. Schuurs viel voor rust geblesseerd uit. De debuterende Liam van Gelderen mocht hem vervangen. Dusan Tadic verzuimde Ajax in de eerste helft aan een voorsprong te helpen. Doelman Mattijs Branderhorst stopte de strafschop die de Serviër mocht nemen omdat Jordy Bruijn een overtreding op Jurriën Timber had gemaakt. Okita was namens de thuisploeg dicht bij de openingstreffer, maar hij stuitte op doelman Maarten Stekelenburg. Brobbey Steven Berghuis stelde teleur als rechtsbuiten, net als tijdens de bekerfinale tegen PSV. Ten Hag wisselde hem voor Brobbey, die al snel op de paal kopte. Tavsan miste een grote kans voor NEC en Davy Klaassen wist niet te profiteren van een slippertje van doelman Branderhorst. Uiteindelijk trof Brobbey in de 88e minuut alsnog doel. Mohammed Kudus, eveneens ingevallen, verzuimde in blessuretijd de 0-2 te maken. Met dank aan Brobbey heeft trainer Ten Hag nog steeds een goede kans dat hij ook in zijn laatste seizoen een hoofdprijs pakt met Ajax, dat de competitie de komende weken afsluit met wedstrijden tegen PEC Zwolle, AZ, Heerenveen en Vitesse.