Zowaar! Gelijkspel Feyenoord tegen Roda JC

voetbal
door anp
zondag, 21 februari 2016 om 18:41
gelijkspel feyenoord tegen roda jc1456077390
Feyenoord heeft zondag weliswaar een einde gemaakt aan de reeks nederlagen, maar winnen kon de ploeg van Giovanni van Bronckhorst weer niet. De Rotterdammers moesten in de eigen Kuip genoegen nemen met een gelijkspel tegen Roda JC: 1-1. Eljero Elia was in blessuretijd heel dichtbij de bevrijdende 2-1 voor Feyenoord, maar hij raakte de onderkant van de lat.
Daardoor wacht Feyenoord nog altijd op de eerste competitiezege sinds begin december. Daarna volgde een historisch slechte serie, met een gelijkspel en zeven nederlagen op rij.
In de zoektocht naar een oplossing had Van Bronckhorst, die afgelopen week de hulp inriep van Dick Advocaat, zijn elftal zondag maar weer eens omgegooid. Met vier nieuwe namen aan de aftrap en aanvoerder Dirk Kuijt voor het eerst als schaduwspits, achter Michiel Kramer. De 35-jarige Katwijker nam zijn ploeg vanaf die positie op sleeptouw in de opvallend stille Kuip, waar de stormachtige wind ervoor zorgde dat verzorgd voetballen bijna onmogelijk was.
Kansen
Met de wind in de rug ging Feyenoord voor rust het beste om met de moeilijke omstandigheden. Zonder goed te voetballen, creëerde de thuisclub toch een handvol kansen. Bijna altijd was Kuijt daarbij betrokken. De kapitein van het zwalkende schip stuitte eerst twee keer op doelman Benjamin van Leer, maar had op slag van rust bij zijn derde mogelijkheid wel succes. Kuijt kopte met een stijlvolle duik een vrije trap van Bilal Basaçikoglu in de hoek: 1-0.
Eindelijk stond Feyenoord weer eens op voorsprong, iets wat de ploeg vertrouwen had moeten geven. Toch raakte de thuisclub in de tweede helft de controle over de wedstrijd kwijt. Waar iedereen in De Kuip al een beetje voor vreesde, gebeurde in de 69e minuut. Invaller Maecky Ngombo stond pas net in het veld toen hij de ruimte kreeg om de 1-1 binnen te schieten voor het aandringende Roda JC. Feyenoord ontketende nog wel een slotoffensief en was via Elia heel dichtbij de 2-1, maar een overwinning zat er weer niet in.