Schuurs: zo krijg ik nooit een basisplaats bij Ajax

voetbal
door anp
vrijdag, 21 februari 2020 om 6:09
schuurs zo krijg ik nooit een basisplaats bij ajax1582265528
"Zo krijg ik nooit een basisplaats", besefte Perr Schuurs na de nederlaag van Ajax bij Getafe (2-0) in de zestiende finales van de Europa League. "Ik kan veel goede dingen doen. Maar die foutjes in mijn spel moeten er echt uit. Natuurlijk baal ik hier enorm van. Hier word ik op afgerekend en dat is ook helemaal terecht."
Schuurs mocht in de 68e minuut invallen voor Edson Álvarez in het Coliseum Alfonso Pérez. De 20-jarige verdediger speelde zeker niet slecht, totdat hij diep in blessuretijd in de fout ging. "Ik kreeg de bal van Tagliafico en voelde een duwtje. Vervolgens lever ik die bal zo maar in, ligt het veld open en wordt het 2-0. Dan kan je wel door de grond zakken."
Ajax had al voor een lastige opgave gestaan als het komende donderdag een achterstand van 1-0 had moeten goedmaken in een uitverkochte Johan Cruijff ArenA. Maar nu moet de koploper van de eredivisie minimaal tweemaal scoren om een verlenging te mogen spelen. "Dat is geen beste uitgangspositie", besefte Schuurs.
Fortuna Sittard
De Limburger verruilde in de zomer van 2018 als groot talent Fortuna Sittard voor Ajax. Hij moest nog wel meedogenlozer worden en dat ene pijnlijk foutje tijdens een wedstrijd uit zijn spel halen. Schuurs mocht vorig seizoen wennen bij Jong Ajax en verloor in de aanloop van het huidige voetbaljaar de strijd om een basisplaats van Joël Veltman, die voorlopig aan de kant staat met een knieblessure.
In de wedstrijden dat hij wel een kans kreeg, ging best veel goed. Uit bij Lille in de Champions League speelde Schuurs een sterke wedstrijd. Vlak voor de winterstop maakte hij ook indruk tegen AZ, totdat hij in de slotminuut even niet oplette en Myron Boadu het enige doelpunt van de wedstrijd liet maken. "En nu dit weer", baalde hij na het duel met Getafe. "We hebben natuurlijk niet alleen door mij verloren, maar ik heb mijn ploeg benadeeld."
Irritante overtredingen
Ajax wist tegen Getafe wat het kon verwachten, erkende Schuurs. "En toch trappen we in hun val. We laten ons provoceren en komen niet in ons spel", stelde de Limburger die zag dat de thuisploeg er echt alles aan deed om Ajax het voetballen onmogelijk te maken.
Getafe grossierde in irritante overtredingen en speelde ook toneel. De spelers van de thuisploeg gingen soms zo maar schreeuwend naar de grond, zonder dat ze werden geraakt. Daardoor lag het spel veel stil en was de zuivere speeltijd van de wedstrijd slechts 42 minuten. "Het was een heel lastige avond ons", zei Schuurs. "We moeten er zondag tegen Heracles weer staan. Maar daarvoor zal ik nog wel even denken aan de manier waarop het 2-0 werd. Dat was mijn fout."