Wiegman met voetbalsters Engeland naar halve finale WK

voetbal
door anp
zaterdag, 12 augustus 2023 om 14:37
wiegman met voetbalsters engeland naar halve finale wk1691845015
De voetbalsters van Engeland zijn op het WK in Australië en Nieuw-Zeeland doorgedrongen tot de halve finale. De ploeg van de Nederlandse bondscoach Sarina Wiegman versloeg Colombia met 2-1. De regerend Europees kampioen moest tegen Colombia, de nummer 25 van de wereld, wel een achterstand wegwerken. Leicy Santos opende vlak voor rust de score door keepster Mary Earps te verrassen met een diagonaal schot. In de blessuretijd van de eerste helft maakte Lauren Hemp de gelijkmaker na een blunder van de Colombiaanse keepster. Alessia Russo schoot namens Engeland in de 63e minuut de 2-1 binnen. Waar Engeland in de na strafschoppen gewonnen kwartfinale tegen Nigeria lang de onderliggende partij was geweest, nam de ploeg tegen Colombia wel meteen het initiatief. De Britse vrouwen, die geen beroep konden doen op de geschorste Lauren James, zagen Russo en Rachel Daly in kansrijke positie missen. Gelijkmaker Colombia opende vervolgens in de laatste minuut van de reguliere speeltijd van de eerste helft de score via Santos. De middenveldster scoorde vanaf de hoek van het strafschopgebied met een schot dat over Earps heen vloog. Engeland vond nog tijd om voor rust de gelijkmaker te maken. De grabbelende Colombiaanse keepster Catalina Pérez kreeg een inzet van Russo niet onder controle, waarna Hemp de 1-1 binnenschoot. Colombia was meteen na rust dicht bij de 2-1, maar een schot van Mayra Ramírez raakte de buitenkant van de paal. Na mogelijkheden voor Daly en Keira Walsh was het vervolgens Russo die Engeland op voorsprong schoot. De aanvalster profiteerde van matig verdedigen en mikte de bal in de verre hoek. Engeland treft in de halve eindstrijd gastland Australië, dat eerder op zaterdag Frankrijk na strafschoppen uitschakelde.