De perfecte optische illusie: twee kleuren zijn eigenlijk dezelfde kleur

In deze afbeelding lijken toch echt groene en blauwe spiralen te lopen. Twee verschillende kleuren. Maar dat is niet zo: ze zijn allebei groen, maar onze ogen willen ze zien als twee kleuren. Je ziet het het best als je inzoomt op de afbeelding. Het effect daarvan zie je hier Daar wordt je de hele illusie ontnomen

Bron(nen):   Forgetomoru      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. André Somers

  Een illusie uit 2009… Is dat werkelijk nieuws dat ik niet mag missen in 2013?

 2. janneke123

  Leuk voor mijn man, hij is kleurenblind.

 3. Vanhetgoor Vanhetgoor

  Het is geen optische illusie, het is alleen een andere manier van zaken onder woorden brengen, er zijn twee spieralen, de ene wordt gevormd door oranje strepen met groene strepen, de andere wordt gevormd door RODE strepen (magenta) met groene strepen. Alleen het groene aspect hebben de beide spiralen gelijk, maar dan komt er additieve kleurmenging om de hoek kijken, als we groen met oranje mengen dan komt er een soort groen uit, en als we rood (magenta) en groen laten samenvloeien dan ontstaat er een vorm van blauw.

  Het leugenachtige van dit zogenaamde voorbeeld van gezichtsbedrog is niet dan er een achtergrond kleur is, maar er zijn steeds twéé keuren die samenvloeien en samen vormen zij de achtergrond, dat zijn rood (magenta) en oranje.

  Dit is dus GEEN gezichtsbedrog. Het is alleen een beschrijving van iemand die niet weet hoe het samenvloeien van kleuren onder woorden moet worden gebracht. Het bewijs is simpel, haal de groene strepen weg en dan ziet men alleen de rode en de oranje strepen die overblijven. En dat is toch echt een verschil in kleur!

Reacties niet toegestaan