Pentagon geeft videobeelden vrij van ufo’s: “Kijk naar dat ding”

Het Pentagon heeft drie video's vrijgegeven waarop ufo's te zien lijken te zijn. De beelden zijn gemaakt door Amerikaanse marinepiloten.

De korrelige beelden tonen volgens het ministerie van Defensie 'onverklaarbare fenomenen in de lucht'. De video's lekten al eerder uit. "Om de twijfel weg te nemen of de beelden echt zijn en of er nog meer geheim materiaal is, heeft het Pentagon de beelden online geplaatst," klinkt het op de website van het ministerie.

De video's zijn opgenomen tijdens trainingsvluchten in 2004 en 2015. Onder andere The New York Times is verantwoordelijk voor de verspreiding ervan in 2017. Meer dan de beelden zelf zijn de reacties van de piloten opmerkelijk. "Mijn god. Het gaat tegen de wind in”, zegt een stem. “Kijk naar dat ding!”, klinkt het. “Het is aan het draaien!” In de andere video roept een piloot: “Yes, ik heb het. Kijk hoe het vliegt! Wow.”

In 2017 verklaarde een piloot al aan CNN: “Toen het ding naderde, schoot het razendsnel weg naar het zuiden en het verdween in minder dan twee seconden. Het gebeurde extreem abrupt, als een pingpongbal die van de muur afketst. Alsof het iets raakte en in de andere richting werd gekatapulteerd.”

Nu de video's officieel door het Pentagon zijn bevestigd zal de discussie weer oplaaien of mensen echt met buitenaards leven in contact zijn geweest. Voormalig senator voor de Democraten, Harry Reid uit Nevada, gooit alvast olie op het vuur. Volgens hem zijn de drie video's nog maar 'het topje van de ijsberg van al het beschikbare materiaal en onderzoek'.

Bron: The Guardian, CNN