Studie wijst op genen die de één lui maken en de ander actief

Er zijn er onder ons die vol enthousiasme iedere taak aanpakken en aan het eind van de dag hun 10 kilometer buiten gaan lopen. Er zijn er onder ons ook die dat wel van plan zijn, maar het niet doen. Wetenschappers hebben met behulp van ratten geprobeerd over die verschillen meer te weten te komen. De studie begon met actieve ratten en minder actieve ratten. De eerst soort werd 10 generaties doorgefokt, tot er hyperactieve ratten werden geboren. De tweede groep werd ook tien generaties doorgefokt. Het waren slomere beesten, die slechts een fractie van de tijd doorbrachten in hun renwiel en met andere lichamelijke bezigheden. Daarna was de vraag: is er aan beide groepen nog meer verschillend dan slechts hun gedrag? Dat blijkt zo te zijn. Bij de ratten zijn 37 genen geïdentificeerd die een rol kunnen spelen. En ergens in de toekomst zal dat iets leren over de genetica van 'luiheid'. We kunnen het als mensen niet oplossen door gewenste mensen generaties lang door te fokken. Maar misschien dat kennis van de genetica ons ook al verder brengt.

Bron(nen):   The Atlantic      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Vogelbeest

    Als je actiever zou willen zijn kun je als mens je geest anders programmeren. Google maar op “NLP” en op “program your own subconcious”.

  2. John

    Doorfokken met mensen zijn we toch allang mee bezig? Al die toekomstvisies, van ‘wetenschappers’ die met het maximaliseren van voedselproductie bezig zijn, gaan toch zonder meer uit van 9 miljard mensen binnen twee generaties?

Reacties niet toegestaan