Astronaut van NASA vertelt hoe het in de ruimte ruikt (niet lekker)

In 2015 verbleef astronaut Scott Kelly meer dan 350 dagen in de ruimte. Het was een record. Als er dus iemand weet hoe het voelt om daar te zijn dan is hij het wel. De Amerikaan vertelt in een vraag- en antwoordsessie met fans wat zijn grootste angst is in de ruimte. En hoe het er ruikt.

Ook reageerde Kelly op de vraag hoe hij aankijkt tegen flat-earthers (mensen die geloven dat de aarde plat is). "Ik heb de aarde gezien vanuit de ruimte en hij is duidelijk rond," begint hij met een vleugje ironie. "De andere vraag die ik heb voor mensen die denken dat de aarde plat is: zou de rand niet een heel populaire toeristische trekpleister worden? Ik zou wel even over de rand willen kijken."

Zijn grootste angst als hij in de ruimte is? Dat is niet dat hij zover van de aarde is of dat de zuurstof op gaat. Zijn grootste angst is dat er iets gebeurt met zijn naasten, terwijl hij er niet is.

Tenslotte gaat hij nog in op de geur van de ruimte. Het ruikt er namelijk niet prettig. "De ruimte zelf heeft een heel vreemde geur, een beetje als brandend metaal of de reuk die vrijkomt bij lassen," aldus de astronaut. In het ruimtestation zelf valt het wel mee. "Het ruikt naar afval als je in de buurt van het afval bent. Dat bewaren we heel lang, maar verder ruikt het niet slecht."

Bron(nen):   The Independent